По пътя на Катарите - мистериите на Лангедок, 1010.2015

Описание

Маршрут:   София – Барселона – Перпинян - Фонтфройд  - Вилеруж - Каркасон – Тулуза – Алби – Монтсегюр – Пюивер - замъка в Арк – Безие - Марсилия - Ница – Монако – Лигурска ривиера – Падуа - София  
Продължителност: 10 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски
Дата на тръгване: 10.10.2015г
Програма:
1-ви ден София – Барселона
Отпътуване от София с директен полет за Барселона в 17:55ч. Пристигане в Барселона в 19:55ч. Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден Барселона - Перпинян
Закуска. Автобусна обиколка на града, запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди - Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур - площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Кратко свободно време за разходка по Лас Рамблас. Свободно време. Отпътуване за Франция. Настаняване в хотел в района на Перпинян. Нощувка.
3-ти ден...

Цена: 1,398лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Програма
 
1-ви ден София – Барселона
Отпътуване от София с директен полет за Барселона в 17:55ч. Пристигане в Барселона в 19:55ч. Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден Барселона - Перпинян
Закуска. Автобусна обиколка на града, запознаване с шедьоврите на архитекта Гауди - Катедралата Саграда Фамилия. Пешеходен тур - площад Каталуния, Катедралата Санта Евлалия, Готическия квартал, Двореца на музиката. Кратко свободно време за разходка по Лас Рамблас. Свободно време. Отпътуване за Франция. Настаняване в хотел в района на Перпинян. Нощувка.

 

 
3-ти ден Перпинян - Фонтфройд - Вилеруж - Каркасон
Закуска. Разглеждане на Перпинян. Отпътуване за Каркасон през областта Лангендок - едно странно, необичайно, мистично и може би затова още по-магнетично място, често наричано „Страната на Трубадурите”. Попътно разглеждане на средновековното абатство Фонтфройд, което е изиграло голяма роля при събитията около гоненията на Катарите. Възможност за обяд в ресторанта на абатството - http://www.fontfroide.com. Посещение на замъка във Вилеруж, построен през XII в от архиепископа на Нарбона. Останал в историята като мястото на което последния съвершен бил изгорен жив от Инквизицията. Пристигане в Каркасон - град обвит в митове, легенди и мистерии. Нощувка в района на Каркасон.

 

 
4-ти ден Каркасон
Закуска. Разглеждане на Ла Сите - Средновековният крепостен град е разположен на десния бряг на река Ауде и е част от културното наследство на ЮНЕСКО. Проектиран е да издържа дълги обсади. Самата кула е истински лабиринт, изобилстващ с фалшиви стълби, врати и коридори, които се въртят в кръг. Градът има 52 кули и 2 обграждащи крепостни стени с обща дължина 3 км. Базиликата Св. Назер, която датира от XI век, е бижуто на Ла Сите. Свободно време. Нощувка.
5-ти ден Алби - Тулуза - Каркасон
Закуска. Отпътуване към Алби - слънчевият юг на Франция, сгушен между планините и реката Тарн. Градът е дом на Катедралата Ste. Cеcile, бижу на готическата архитектура, където по време на дните на Катарството са се писали незабравимите страници на историята. Катарите и ереста са критични събития в историята на града през XII и XIII век. Ще посетим Замъка на епископа и красивите му реставрирани градини, в които има запазени скулптури. Базиликата на Света Сесил озарява небето на Алби с божествено присъствие. Възхитителната й архитектура, хилядолетната й история и големите й размери допринасят за магията, която посетителите изпитват при първата си среща с нея. Построена от християнски последователи като защита срещу Катарската ерес, катедралата е произведение на изкуството на южноевропейската готическа архитектура. Продължаваме към Стария мост, който е дълъг 151м. и се разполага върху 8 арки. Следобяд посещение на „Розовия град“ Тулуза. Ще разгледаме красивия стар център на града, където повечето сгради са построени с тухли с особен цвят с розов оттенък. Ще видим как Катарите са увековечени в градската архитектура и изкуство, където много от обектите разказват за средновековните битки с църковните легиони и Инквизицията. Ще посетим историческите обекти в центъра на града, който е обсаден три пъти по време на периода на катарските преследвания. В късния следобед връщане в хотела в Каркасон. Нощувка.
6-ти ден Монтсегюр - Пюивер - замъка в Арк - Безие
Закуска. Отпътуване и посещение на замъка Монтсегюр, където през 1244 г след 10-месечна обсада, намират своята трагична смърт последните над 200 „посветени“ в катарската вяра. Попътно разглеждане на замъка в Пюивер, исторически свързан със съборите на катарите и трубадурите през XII век. Следобяд разглеждане на замъка в Арк, построен през XIV век. Нощувка в района на Безие.
7 – ми ден Безие - Марсилия

 

 
Закуска. Разглеждане на Безие - град тясно свързан с катарството, разположен върху скала над река Орб. Безие е бил арена на едно от най-кървавите събития в историята на катарството. Ще посетим Катедралата St. Nazaire - огромна Римска катедрала датираща от XIII век и заемаща прекрасно място, от където се разкрива прелестна гледка към лозята, както и моста - аквадукт над канал Миди, който е първия по рода си плавателен канал, прокопан с цел да свърже Средиземно море с Атлантическия океан. Отпътуване за Марсилия - центъра на областта Прованс. Разглеждане на забележителностите на града - Старото пристанище със своите две крепости - Сен Жак и Сен Никола, морският фар Сен Мари, музеят на африканското и азиатско изкуство, катедралата Нотр Дам де ла Гард, която е древна римска базилика, както и абатството Сен Виктор с криптата си и катакомбите е най-старата християнска църква във Франция - построена през V век върху елинска погребална земя, по-късно използвана за християнски мъчения и дълбоко почитана от тогава. И естествено в далечината, световно известният Замък Иф. Настаняване в хотел. Нощувка.
8-ми ден Марсилия - Ница - Монако - Лигурска ривиера
Закуска. Панорамно разглеждане на Кан - бул. Кроазет и Фестивалния комплекс . Разходка из старата част на Ница - столицата на Лазурния бряг, основана през V в. пр. Хр. от гърците като търговски център под името Никая. Ще разгледаме стария град, площад Масена, цветния пазар. Попътна спирка в Княжество Монако и Монте Карло. Нощувка на Лигурска ривиера.
9-ти ден Лигурска ривиера - Падуа - София
Закуска. Отпътуване за Падуа. Разглеждане на града - пл. Сан Антонио с едноименната базилика, площад Прато де ла Вале и др. Нощувка в района на Венеция.
10-ти ден София
Закуска. Отпътуване към България. Пристигане късно вечерта
 
Цена при резервации
Турист в стая с две или три легла
Единична стая
до 15.08.2015г
1198 лв
1398 лв
след 15.08.2015г
1398 лв
1698 лв
 
Цената включва:
·         Самолетен билет София – Барселона с включени летищни такси
·         един брой чекиран багаж на самолета не надвишаващ 23 кг, както и ръчен до 8 кг
·         транспорт с лицензиран за международни превози автобус
·         9 нощувки със закуски в хотели – 1 в Барселона, 1 в района на Перпинян, 3 в Каркасон, 1 в Безие, 1 в района на Марсилия, 1 на Лигурска ривиера, 1 в  района на Венеция
·         Разглеждане на  Барселона, Перпинян, Каркасон, Тулуза, Алби, Безие, Марсилия, Ница, Монако, Падуа
·         Посещение на абатството Фонтфройд, замъка Вилеруж, замъка Пюивер, замъка Монтсегюр, замъка в Арк
·         Разходка в Монако, Монте Карло, Ница
·         Екскурзоводско обслужване по маршрута
·         Водач от агенцията
·         Застраховка "Медицински разходи и злополука в чужбина" за 10 000 евро
 
Цената не включва: 
·         Входни такси и билети за музеи и обекти
·         Обяди и вечери
·         Разходи от личен характер
 
Допълнителна информация:
Ø  Офертата важи при минимум 30 туриста.
Ø  Ваксини – няма няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в посещаваните страни
Ø  застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
 
Срокове за анулации и неустойки:
-      от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист. 
-      от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
-      от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване; 
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване; 

On-line chat