Керала - тропическият рай на Индия, 04.11.2016

Описание

Керала - тропическият рай на Индия!

Потопете се в една непозната, изключително екзотична и интересна култура и природа! Ще ви отведем в планините на Южна Индия на "лов" за диви животни и приключения, далече от хаоса на големите градове, по-близо до природата и живота на местните жители земеделци, чаени плантации, изповядващи религията на живота...!

Дати на пътуването: 04 - 12 ноември 2016
Продължителност: 8 дни -7 нощи
Пакетна цена: 1320 евро
 
Цената включва:
-         7 нощувки в хубави 3* хотели с включена закуска
-         Самолетни билети от София
·         2 нощи в Кошин
·         2 нощи в Мунар
·         1 нощ в Перияр
·         1 нощ на борда на лодка в езерото Vembanand Lake в Алепи
·         1 нощ в Кумараком
-          Всички трансфери , описани по програма
-          Тържествено посрещане на летището в Кошин
-          Транспорт с климатизиран автобус
-          Екскурзия из забележителностите на Кошин с англоговорящ гид
-          Традиционен танцов пърформанс – Катакали в Кошин.
-          Круиз по езерото Перияр
-          Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро
-          Водач-преводач от агенцията при минимум 15 записани

Цена: 2,588лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Програма:
 
04.11 Ден 1 – Полет София – Доха
Среща на летището с водача на групата с табела ЕКЗОТИЧНА КЕРАЛА. Полет София – Доха – Кошин в 09:25 сутринта.
 
05.11 Ден 2 – Полет Доха – Кошин
Кацане в Кошин в 09:25 сутринта. В залата Пристигащи ще бъдете посрещнати и приветствани от представител на фирмата партньор. Следва трансфер до избрания от Вас хотел, настаняване и време за закуска и почивка. Около обяд ще започне вълнуващата Ви екскурзия из забележителностите на града. Ще посетите най-старата църква в Индия - Свети Франциск, където ще видите и останките от древния Форт Кошин. Църквата Свети Франциск е построена през 1503 година от португалските францискански монаси, почитана от римокатолици, холандските протестанти и англиканите. На връщане от полуострова ще спрете пред магазинчетата за подправки, където ще имате възможност да си закупите специфични подправки като карамфил, канела, кардамон и множество други, придаващи екзотични аромати на типично индийските ястия. Вечерта, ще станете свидетели на танцувално шоу Kathakali – типичен за Керала драмaтичен танц.
Нощувка в Кошин. 
 
06.11 Ден 3 – Кошин – Мунар ( 04 часа):
На следващата сутрин, след обилна закуска ще отпътувате за Мунар. По пътя ще се насладите на кардамонените хълмове и зелени килими от чаени плантации, типични за този щат. При пристигането си ще бъдете настанени в хотел, а остатъкът от вечерта ще е на ваше разположение за почивка след дългото пътуване. Нощувка.  
 
07.11 Ден 4 – Мунар:
След закуска ще отпътувате за екзотичния национален парк - Еравикулам. Там ще се запознаете с флората и фауната, типични за тази надморска височина (1600m). Ще имате възможността да видите редки планински кози, наричани от местните Нилгирски тар, леопарди, индийски бизони, тигри и много други видове. Разположен на повече от 97 квадратни километра по хълмовете Канан Деван, този национален парк се откроява с живописната красота на своите пасища и биоразнообразието си. Други атрактивни туристически точки по този маршрут са посещение на мандра, язовирната стена Матупети Дам и старата градска част на Мунар .Останалата част от деня е на ваше разположение за почивка и развлечения. Нощувка в хотела.
 
08.11 Ден 5 - Мунар-Перияр (05 часа)
След закуска отпътуваме до резервата за тигри Перияр. На пристигане се извършва регистрация в курорта.
Следобед Ви очаква една незабравима разходка с лодка из дивата природна красота на Перияр по водите на прекрасното изкуствено езеро, сформирало се от язовира Мулаперияр - основен източник на вода за дивата природа и нейните видове, както и дом на някой от тях. Там можете да срещнете животни от рода на тигри, бизони, дива свиня, индийски елен, маймуни, диви слонове, антилопи и голямо разнообразие от птици - над 260 вида хвъркати, включително диви гълъби , синьо-крилати папагали и още много екзотични видове. 
На връщане ще се отбиете до местният пазар за още ароматни подправки. Нощувка в Перияр.
 
09.11 Ден 6 - Перияр – Алепи  (05 часа)
След сутрешната закуска тръгваме на обиколен тур на забележителностите на  Алепи (земята на многото водни канали и притоци, едни от основните забележителности на Керала).  Ще пътувате на борда на плаваща къща по водите на езерото Вембананд, което преди стотици e обърнало движението на водите си и населението преименува на Backwater (обратна вода). Ще се насладите на красотата на природата, лъкатушейки по мрежата от езера, лагуни и канали, ще съзерцавате залеза. Нощтта ще прекарате в комфорта на каютата, носейки се по водите на . 
 
10.11 Ден 7 – Алепи – Кумараком (1 час)
След закуска ще напуснете лодката и ще се отправите към Кумараком за една нощ в аюрведичен хотел Abad Wispering Palms или подобен, където ще имате възможност да разпуснете сетивата си и да се възползвате от аюрведичен масаж с благовонни масла.
 
11.11 Ден 8 – Кумараком – Кошин (1.5 часа)
Закуска. Около обяд напускане на хотела и отправяне към Кошин. Настаняване. Свободно време за последни покупки. Около полунощ, освобождаване на хотела и отправяне към летището за полет Кошин-Доха-София в 03:30, кацане в София в 10:40 сутринта.
 
Цената не включва
-          Разходи от личен характер
-          Бакшиши (традиционния бакшиш за гид е 100-300 рупии/около 4 евро на ден на човек, за шофьора – 30-50 рупии/около 1 евро на ден на човек)

On-line chat