Екскурзия до Перу, 20.10.2016 г. – 04.11.2016 г.

Описание

Маршрут:  София – Лондон – Лима – Наска – островите Байестас – Паракас – Арекипа – Колка Каньон – Пуно – островите Такиле и Урос – езерото Титикака – Sacred Valley – Куско – Мачу Пикчу – Лима – Лондон – София
 
Дати на отпътуване: 20.10.2016 г. – 04.11.2016 г. 

Продължителност: 16 дни / 14 нощи

Пакетна цена: 6599лв. на човек

  • Код: E04510
  • Дестинация: Перу
Цена: 6,599лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Цената включва: 
·         Самолетен билет София – Лондон – Лима, Куско – Лима – Лондон – София  с Всички летищни такси (към момента – 382 евро);
·         Трансфери летище – хотел – летище в Перу;
·         Всички, описани в програмата, екскурзии;
·         12 нощувки в Перу.;
·         Изхранване;
·         Медицинска застраховка с покритие 25 000 евро и включена опция - загубен багаж;
·         Хотелско настаняване – човек в двойна стая в описаните по престоя хотели;
·         Транспорт с лицензиран автобус;
·         Екскурзовод по време на целия престой в Перу;
·         Полет над Наска;
·         Влаков билет до Мачу Пикчу;
·         Персонална лодка за екскурзията по езерото Титикака;
·         Фолклорна вечер;
·         Всички входни такси на посещаваните обекти;
·         Водач от агенцията
·         Трансфер летище – хотел – летище в Лондон;
·         Две нощувки в Лондон (района на летището) с включени закуски.
 
ПРОГРАМА

Ден 1 /20.10.2016 г./ 
Среща на летище София, терминал 2 в 12:30 ч. за полет на Британски авиолинии София – Лондон. Пристигане в Лондон в 15:55б ч. Трансфер до летище Гетуик, настаняване в хотел Hampton by Hilton London Gatwick Airport и нощувка. 

Ден 2 /21.10.2016 г./ 
Закуска в хотела и трансфер в 08:30 ч. за полет Лондон – Лима. Пристигане в Лима в 18:30 ч., посрещане от представител на фирмата партньор, трансфер до 
хотела за нощувка. 

Ден 3 /22.10.2016 г./ 
След закуска в хотела започваме нашата екскурзия с обиколка на град Лима. Посещение на колониалния център на Лима, разглеждане на главния площад, където се намира Президентският палат, катедралата, Палатът на архиепископа и градската Метрополитън зала, исторически и традиционни сгради. След това ще се запознаем с църквата и манастира Санто Доминго – едно бижу на 18-ти век, обявено за културно наследство от Юнеско. Обиколката продължава до модерния район на Сан Исидро. На края ще посетим музея Ларко, частна колекция, съдържаща съкровища от древно Перу и позволяваща на посетителите да открият, разберат и се радват на над 5000 годишната история на древно Перу чрез над 45 000 експонати. Обяд в музея Ларко. Програмата ни продължава с трансфер до Паракас, като пътуваме на юг по крайбрежието та Тихия океан. По пътя ще видим пустиня и оазиси, пейзажи. Ще се запознаем с крайбрежното население на Перу, както и с различните следи от древни цивилизации. 

Пристигане около 17:00 ч. и настаняване в хотел Сан Агустин Паракас. 

Изхранване: Закуска и обяд.

Ден 4 /23.10.2016 г./ 
След закуска в 08:00 ч. продължаваме нашата екскурзия от кея на хотела до островите Байестас, разположени срещу брега на резервата Паракас – най-големият крайбрежен резерват на дивата природа в Перу. Тези два красиви острова са дом на хиляди мигриращи морски птици, включително пеликани, корморани, чайки, които споделят своето местоживеене с колонии от морски лъвове. По пътя също ще видите една от мистериозните рисунки върху лицето на пустинята – Свещника /екскурзията продължава около 2 часа. 

. Свободно време. Вечеря в хотела. След тази разходка трансфер Паракас – Наска и пристигане около 14:00 ч. Настаняване в хотел Каса Андина

Изхранване: Закуска и вечеря.
 
Ден 5 /24.10.2016 г./ 
След закуска ще полетим над невероятната Наска и ще видим няколко фигури на стилизирани растения и животни, нарисувани в огромен лабиринт от прави линии, трапец, триъгълници и спирали, разпръснати върху повърхността на пустинята и съхранени за около 2000 години. 

Забележка – провеждането на полета зависи от метеорологичните условия в района. Групите от пътници могат да бъдат разделени в различни полети (обикновено 3 човека плюс пилота), в зависимост от максимално разрешеното тегло за самолета, както закона го изисква. 

След полета отпътуване за Арекипа. Пристигане около 22:00 ч. и настаняване в хотел Каса Андина Класик Арекипа
Изхранване: Закуска и вечеря.

Ден 6 /25.10.2016 г./ 
След закуска разглеждане на град Арекипа (белият град) и манастира Санта Каталина. Основан през 1540 г., градът има историческа стара част, изградена почти изцяло от силар /бял вулканичен камък/, откъдето е получил името си. Разположен е на 2 380 м. надморска височина в подножието на вулкана Ел Мисти в Андите. Населението на града е 904 931 души. Археологически находки показват, че плодородната долина, в която се намира Арекипа, е заселена още през 6-то хилядолетие пр. н. е. През 15-ти век областта, която е обитавана от народността аймара /инките са династия, произлизаща от племето айнара/, се превръща във важен производител на селскостопански стоки в тяхната империя. Самият град Арекипа е основан на 15-ти август 1540 г. от Гарсия Мануел де Карбахал, пратеник на испанския конкистадор Франсиско Писаро. Историческият център на града е обявен за обект на световното наследство на Юнеско. 

Нощувка. Изхранване: Закуска и обяд.Ще разгледаме главния площад и неговите колониални сгради, йезуитската църква – красив експонат, сместващ изкуството на барока и испанския църковен барок от 18-ти век заедно със богатите на цветове стенописи по купола на Сан Игнасио, известен като Американската Сикстинска капела. Посещението включва манастира Санта Каталина, по-скоро представляващ една красива цитадела от 16-ти век в стила на испанските градове в Андалусия, отколкото монашески манастир. В продължение на тура ще оценим типичните области Кайма и Янахуара с техните изгледи и църкви. Обяд в местен ресторант. След обиколката свободно време. 
Ден 7 /26.10.2016 г./ 
Закуска и ранно отпътуване от хотела, за да започнем едно пътешествие през града на Юра и Националния резерват на Агуада Бланка и Пампа Каняуас. Ще спрем в Патауаси за кратка почивка и след това ще продължим за селото Чивай, където можем да обядваме в местен ресторант или в хотела. Настаняване в хотел 
Каса Андина Класик Колка. След обяд по желание ще отидем до Калера, за да се насладим на освежаваща процедура в басейн с термални води. 

Завръщане в хотела, нощувка. 
Изхранване: Закуска, обяд и вечеря.

Ден 8 /27.10.2016 г./ 
Закуска и тръгване рано за „Крус дел Кондор“ – най-доброто място да се възхитим на Колка Каньон и на полета на величествените кондори. Размахът на крилете на някои от кондорите достига 3 метра. Каньонът Колка се намира в южната част на Перу, високо в планинската верига Анди. Това е най-дълбокият каньон в света и е описан в книгата за рекордите на Гинес. След това продължаваме пътуването си с посещение на градове в района Мака, Янки и на края Чивай. Пристигате в Пуно – град на брега на езерото Титикака и настаняване в хотел 
Еко инн Пуно

Изхранване: Закуска и обяд.

Ден 9 /28.10.2016 г./ 
След закуска целодневна разходка до островите Такиле и Урос /персонална лодка/. 
Пътешествието започва рано от град Пуно, като се отправяме към остров Такиле, намиращ се на около 35 км. разстояние и 3950 м. надморска височина. Културата на острова е старинна, датираща от времето преди инките. Островитяните все още живеят според традициите и вярванията на техните предци и са световно известни с техните красиви дрехи и невероятен текстил. Фактически Юнеско е обявил изкуството на текстила на остров Такиле за шедьовър на неписмената култура и непостижимо наследство на човечеството. След това ще посетим комуната Хуялан, чиито членове ще Ви покажат техните артистични, занаятчийски и земеделски умения. Обяд. Отплаване за известните осрови Урос – група, създадени от хората, плаващи острови в средата на Националния резерват – езерото Титикака. Тук ще срещнем хората потомци на първите жители, които все още живеят на тръстикови платформи. 
Храна: Закуска и обяд.

Ден 10 /29.10.2016 г./ 
След закуска отпътуване до Куско. По пътя ще се насладим на красиви гледки. Първата ни спирка ще бъде Ла Райа – най- високата точка по пътя между Куско и Пуно, където можем да направим великолепни снимки. След това ще посетим руините Ракчи, познати като Храма на Бог Виракоча. Последна спирка, преди да пристигнем в Куско, ще бъде Андацалияс – град, където в църква, изградена през 17-ти век, ще видим изумителен орган, декориран с ангели. Обядът е планиран в местен ресторант. След обяд продължаваме пътя си за Куско. 

Пристигане и настаняване с хотел Каса Андина Сан Блас Куско. Ношувка. 
Храна: Закуска и обяд.
 
Ден 11 /30.10.2016 г./ 
След закуска опознаване на град Куско, обявен за обект от Световното културно наследство на Юнеско, притежаващ свой собствен стил. Турът започва с храма Кориканча – древен палат на инките и главен център за почитане на бога на слънцето Инти. След като испанците покорили Пер, орденът на Доминиканците е построил красива църква върху основите на храма, църквата на „Санто Доминго’’, която съществува и днес. Следващата ни дестинация е главният площад, след което приключението продължава към крепостта Саксайуаман, построена от огромни каменни блокове от инките. Крепостта е стратегически построена на хълм над град Куско. Великолепен изглед към града. Обиколката продължава с посещение на 3 исторически обекта: Кенко (където се намира обсерваторията и олтар за жертвоприношения), крепостта Пука-Пукара и Тамбомачай (известен със своите извори), важни религиозни и административни центрове на инките. Накрая ще посетим артистичното ателие Инкас Експрешън, което представя творби от сребро и рисунки върху дърво – идеално място за тези, които харесват изкуството на Андите. Вечеря и фолклорна програма в ресторант Танупа. 
Храна: Закуска и вечеря.

Ден 12 /31.10.2016 г./ 
След закуска екскурзия до СВЕЩЕНАТА ДОЛИНА с посещение на Чинчеро и Олантайтамбо. Ще открием най-доброто от Свещената долина на инките чрез прехода, започващ от Балкона на инките – красива тераса с впечатляващ изглед на Чинчеро, където 12 семейства са запазили традиционните си костюми и показват потомствения начин, по който обработват дървото и получават живите цветове за техния текстил. След това ще посетим Олантайтамбо – един монументален архитектурен комплекс на древната империя на инките и едно от малкото места, където испанските конкистадори са загубили важни битки. Много добре известен заради своите „анденес“ /тераси, издълбани в склоновете на планината за селскостопански нужди/, Олантайтамбо е бил много важна крепост, която също е служила и за храм. След това продължаваме към град Олантайтамбо – „уникалният жив град на инките“, най-добрият просъществувал пример за градското планиране на инките с тесни калдъръмени улици, който е бил постоянно населен от 13-ти век. 

Храна: Закуска и обяд.Нощувка в хотел Агустос – Урубамба. 

Ден 13 /01.11.2016 г./ – Целодневна екскурзия с влак до Мачу Пикчу 
След закуска трансфер до гарата и отпътуване към Мачу Пикчу. Днес Ви очаква една от върховите точки на световния туризъм. Нашето пътешествие започва с пътуване с влак до града на Агуас Кайентес, където слизаме от влака и се качваме на автобус, който ще ни закара до фактическия археологически обект Мачу Пикчу, където ще имаме едно незабравимо изживяване. Турът обхваща всяко кътче от града, включен в 7-те нови чудеса на света и обект на световното културно наследство на Юнеско. След това ще имаме свободно време, за да изследваме обекта сами, да релаксираме или да медитираме. В уговорен час ще се спуснем до Агуас Кайентес за обяд в местен ресторант и след това ще се качим на влака, за да се върнем обратно. 

Храна: Закуска и обяд.
Пристигане в Куско и нощувка в Каса Андина Сан Блас Куско
 
Ден 14 /02.11.2016 г./ – Куско, Лима 
След закуска – свободно време, трансфер до летището на Куско за полет до Лима, с който ще направим връзка с международния полет Лима – Лондон. 

 
Ден 15 /03.11.2016 г./ 
Пристигане на летище Лондон (Гетуик) в 12:35 ч., трансфер до летище Хитроу, настаняване в хотел Thistle London Heatrow, свободно време и нощувка. 

Ден 16 /04.11.2016 г./ 
След закуска трансфер до летище Хитроу за полет Лондон – София в 08:10 ч. Пристигане на летище София, терминал 2 в 13:20 ч. 
 
Полетно разписание: 
BA 891 20OCT 4 SOFLHR 1420 1555 
BA2239 21OCT 5 LGWLIM 1155 1830 
2I1183 02NOV 3 CUZLIM 1330 1430 
BA2238 02NOV 3 LIMLGW 1925 1235+1 
BA 890 04NOV 5 LHRSOF 0810 1320 
 
Цената НЕ включва: 
·         Застраховка отказ от пътуване;
·         Разходи от личен характер;
·         Бакшиш в размер на 30 долара (задължително заплащане в България);
·         Допълнителни екскурзии, които НЕ са включени в програмата.

Доплащане: 
·         Единично настаняване – 982 лева.

Необходими документи: 
·         Паспорт с валидност минимум 6 месеца към дата 02.11.2016 г.;
·         Депозит в размер на 50% от цената на екскурзията;
·         Доплащане 35 дни преди датата на заминаване.

On-line chat