Екскурзия – духовно пътешествие до гр. Коня и Кападокия с мавзолея на Мевлана Руми и красотите на Кападокия

Описание

Екскурзия – духовно пътешествие до гр. Коня и Кападокия с посещения на мавзолея на Мевлана Руми и красотите на Кападокия
Дати на екскурзията: 20 – 24.09.2018г.
Продължителност: 5 дни/4 нощувки
Маршрут: София – Коня – Невшехир – Анкара – София
Разстояние: 3200км.
Цена: 430лв.
Цената е на човек и включва:
  • пътуване с удобен автобусен транспорт
  • 4 нощувки със закуски в хотели 3 и 4 звезди
  • водач по време на пътуването
  • мед. Застраховка за чужбина
Цената не включва:
  • такси за посещение на забелезителностите
  • вечери и обеди
  • екскурзоводски услуги на място на посещаваните обекти

  • Код: E0349
Цена: 430лв.
Брой:
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Програма на екскурзията:
 
Ден 1, 20.09.2018 (1280км.)
06:00 отпътуване в посока гр. Коня – зеления оазис (днешна Турция)
21:30ч. Пристигане в гр. Коня и настаняване в хотел
Нощувка
 
Ден 2, 21.09.2018
8:00 закуска
09:00 – 16:00 – разглеждане на забелезителностите на града.
Посещение на мавзолея на источния мистик и филосов Мевлана Джелаледин Руми. Мевляна Руми е основател на мистичния суфически орден на «въртящите се дервиши», чийто танц е божествена молитва хипнотизираща медитация. Продължаваме с музея Мевлана и разходка из центъра на гр. Коня с красивите градини, Бюйюк Каратай Медресе, Семинарията “Стройното минаре” от ХІІІ в. И архиелогическия музей.
Отпътуване за гр. Невшехир.
Пристигане и настаняване в хотел. Нощувка
 
Ден 3, 22.09.2018
8:00 Закуска
Разглеждане на Кападокия - “Страната   на красивите коне” е един музей на открито, включен в списъка на Юнеско за световно наследство. Земя извадена от сънищата и фантастичните приказки. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания от скалите, а  около 5 век човешката ръка е издълбала в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.
Кападокия – преди всичко е мистичен красив ландшафт, създаден от самата природа: розови и бели скали, неръкотворни «магически кули». За Вас ще се проведе екскурзия по този очарователен ландшафт, наричан още «лунен ландшафт». Ще посетите известното поклонническо място Гьореме със уникални по красотата си пещерни селища, изсечени в скалите домове и цели дворци, паметник, намиращ се под защитата на Юнеско. Ще бъдете възхитени от изсечените от камък гостни и спални, манастири и църкви. Също така ще видите и светини на православна Византия: школата на свети апостол Павел, стенни образи на православни светци, Библейски сюжети в древни фрески. Вечерта ще имате възможност при желание да вземете участие в удивителна кападокийска вечеря, където можете да се насладите на местния фолклор и интересни танци (срещу допълнително заплащане – 25 евро с включени напитки и програма). Връщане в хотела. Нощувка.
Ден 4, 23.09.2018
8:00 Закуска
До обяд разглеждане на забележиетлностите в Кападокия
Тук величествената си красота разкриват забележителности като Вълшебните комини, Скалният замък, Подземният град, Долината на гълъбите, Долината "Зелве", скалите, чиято форма наподобява семейство, възвишението Учисар, панорамата край град Гьореме.
Кападокия има особено значение за християните. Счита се, че именно тук са живели едни от първите хора, посветени в християнската религия. За тяхната огромна отдаденост към Бог говорят множеството запазени в автентично състояние църквина територията на скалния комплекс. Издълбани в скалите, красиво изографисани, богато орнаментирани тук могат да се преброят над 370 храма.
Ранния следобяд се отправяме към Анкара
Пристигане и настаняване в хотелa.
Нощувка
 
Ден 5, 24.09.2018
08:00 закуска
Кратка обиколка на Анкара и свободно време
12:00 отпътуване за София
Късно вечрта пристигане в София. 

On-line chat