ЕКСКУРЗИЯ В КИТАЙ И ХОНГ КОНГ, 01.11.2018

Описание

КИТАЙ И ХОНГ КОНГ

Маршрут : Пекин – Сиян - Лоян - Шанхай – Хонг Конг - Макао
Дати : 01.11 – 13.11.2018г. 
Продължителност: 13дни / 10нощувки
Цени: 2080 евро

Цената включва:
 
 • самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул -Пекин; Хонг Конг– Истанбул – София с летищни такси 
 • самолетен билет Шанхай – Хонг Конг
 • 10нощувки със закуски  в подбрани хотели 4*- 3 н.в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ),2 н. в Сиян (Xian Golden Flower by Shangri LA4*),1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel3*),3 н. в Шанхай (Zhongxiang HotelShanghai 4*) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel )
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира 
 • Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела
 • Трансфер Лоян - Сиян  с влак стрела
 • Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужванес превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач който ще придружава групата през цялото време

Цена: 4,068лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
ПРОГРАМА
 
 
 
1 ден /01.11.2018/СОФИЯ
Полет от София с Турски авиолиниив 21.15ч. Кацане в Истанбул в 23.50ч.
 
2 ден 02.11.2018/ПЕКИН/ Вечеря
Полет от Истанбул в 01.45  и кацане в Пекин в 16.00ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing PlazaHotel 4* или подобен.Свободно време за почивка и опознаване на града.Вечеря и нощувка.
 
3 ден03.11.2018/ПЕКИН/ Закуска и вечеря
Закуска.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света- Тян ан Мън(Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град,известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Вечеря и нощувка.
 
4 ден04.11.2018/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. 
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирказа кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г.Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».
Допълнителна екскурзия:Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 50 евро/98 лева).
Вечеря и нощувка.
 
5ден 05.11.2018/ ПЕКИН – Л0ЯН / Закуска и вечеря             
Закуска.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 11:02ч. Пристигане в Лоян в 14:45ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс– пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона.1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel3*или подобен. Вечеря и нощувка.
 
6ден 06.11.2018/ЛОЯН - СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска.
Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 18:38ч. Пристигане в Сиян в 20:04ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Xian Golden Flower by Shangri LA4*или подобен. Нощувка.
 
7ден 07.11.2018/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска.
Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия(ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град.Вечеря и нощувка.
 
8ден 08.11.2018/СИЯН -ШАНХАЙ/ Закуска и вечеря
Закуска.
След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени(ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска-хранилище на ценни будистки ръкописи.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 15:11ч. Пристигане в Шанхай в 21:26ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Zhongxiang HotelShanghai 4*или подобен.
 
9ден 09.11.2018/ ШАНХАЙ/ Закуска и вечеря
Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение наХрама на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли– запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула– символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (35 евро/68 лева).
 
10ден 10.11.2018/ ШАНХАЙ– ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря
Закуска.
Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова.
Настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel4*или подобен.Свободно време за опознаване на града, след което вечеря и нощувка.
 
11ден 11.11.2018/ ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря
Закуска.
Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао(120евро/235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.
Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка.

12ден 12.11.2018/ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ
Закуска.
Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти.Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар.
Около 18:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 23:15ч.
 
13ден 13.11.2018/ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 06:05ч. Полет за София в 08:35ч и кацане на летището в София в 08:50ч.
 
 
ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА
 
Дата
На човек в двойна стая
Единична стая
Трети възрастен на допълнително легло
01.11.2018
2080  Евро /  4068 Лева
   2380 Евро / 4655 Лева
2020 Евро / 3951 Лева
 
 
 
Цената включва:
 • самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул -Пекин; Хонг Конг– Истанбул – София с летищни такси 
 • самолетен билет Шанхай – Хонг Конг
 • 10нощувки със закуски  в подбрани хотели 4*- 3 н.в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ),2 н. в Сиян (Xian Golden Flower by Shangri LA4*),1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel3*),3 н. в Шанхай (Zhongxiang HotelShanghai 4*) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel )
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира 
 • Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела
 • Трансфер Лоян - Сиян  с влак стрела
 • Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужванес превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек
 • Водач който ще придружава групата през цялото време
 
Цената не включва:
 • бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
 • билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 50 евро/98 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай  – 35 евро/68 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Целодневна екскурзия до о-в Макао – 120 евро/235 лв.
 • лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги.
 • такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USDна човек (около 140 лв.в зависимост от курса на долара).
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.
 
 
 
Полетно разписание:
01.11 TK1030   София  21: 15 - Истанбул 23:50                      
02.11 TK 020   Истанбул 01:45 - Пекин 16:00    
12.11 TK 071   Хонг Конг 23:15 - Истанбул 06:05 – на следващия ден                
13.11 TK1027   Истанбул 08:35 - София 08:50
 
Допълнителна информация:
 • цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD= 1,70 лв.;като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 
Необходими документи за издаване на туристическа виза за Китай
 • международен паспорт и копие на паспортаот страницата със снимката, валиден минимум 6 месеца следдатата на завръщане
 • такса за издаване на туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USDна човек
 
Ваксини- няма медицински изисквания за имунизации

On-line chat