Eкскурзия до Мароко: „През порталите на Имперските градове“, 17.09.2019

Описание

Eкскурзия до Мароко: „През порталите на Имперските градове“
 
Дата на екскурзията: 17-25.09.2019
Продължителност: 9 дни / 7 нощувки
Пакетна цена: 799 Евро (1566лв.)
Цената включва:
  • Самолетни билети: София – Маракеш – София (през Атина)
  • автобусен транспорт по време на обиколката
  • 7 нощувки със закуски в хотели 4 звезди
  • екскурзовод по време на тура (на английски език)
Цената не включва:
  • обеди и вечери по маршрута
  • входни такси за забележитленостите
Цената е на човек в двойка стая при двама пълноплащащи
 
Цена за настаняване в единична стая: 899 Евро
 
За заявки и записвания: тел: 0885004083, имейл: sales@travelevent.eu, Българска компания за туризъм ООД
Капаро при записване: 50% от сумата, доплащане до 30.08.2019
За резервация е необходимо да се изпратят имената на пътуващите /име и фамилия на латиница по паспорт/, ЕГН, паспорт номер и валидност, телефон за връзка. Изготвяме договор за организирано туристическо пътуване и издаваме фактура за плащане на сумата.

Цена: 1,566лв.
Брой:
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Програма екскурзията до Мароко:
 
Ден 1 17.09.2019г.
10:45ч. Излитане от летище София с полет на авиокомпания Аеgean airlines.
Полета е през Атина, където има престой и свободно време от 9:45 часа. (възможност за посещение на Акропола в Атина и свободно време разглеждане на забележителностите на гръцката столица.)
Излитане за Маракеш в 21:45ч.
Кацане в Маракеш в 00:15ч.
Трансфер до хотела. Нощувка.
 
Ден 2, 18.09.2019г., Маракеш - Казабланка
След закуска се отправяме към Казабланка за разглеждане на забележителности, което включва впечатляващата джамия Хасан II, открита през 1993 г., и втората по големина джамия след тази в Мека. Тя може да побере 25 000 поклонници и е един от религиозните обекти, отворени за немюсюлманите. Ще преминем по красивото крайбрежие на Корниш. Отделете малко време, за да си поемете дъх и да се полюбувате на спокойствието на Атлантическия океан. Ще продължим по кратък път през жилищните райони на Казабланка до центъра на града за да посетим площад Мохамед V, квартал Habous и катедралата Нотр Дам де Лурд. Настаняване. Нощувка.
 
Ден 3, 19.09.2019г. Казабланка - Рабат
Закуска в хотела. Потегляме към главната столица на кралство Мароко - Рабат. Намира се на час и половина път с автобуса от Казабланка. При пристигането си започваме обиколка на забележителностите на Рабат. Обиколката ще включва: кула Хасан и мавзолея на Med V и Hassan II. След това ще имаме пешеходна обиколка на историческата Kasbah Oudaya. След обяд ще посетите римските руини на Chellah и възможността за разходка из автентичната медина (стария град) на Рабат. Настаняване и нощувка в хотела.
 
Ден 4, 20.09.2019г Рабат - Мекнес - Волубилис - Фес
След закуска се отправяме към третия имперски град Мекнес, който е бил столицата по времето на Мулай Исмаил. Този град е известен със своите 40 км дълги градски стени, които запазват най-красивата порта на Мароко, Баб Ал Мансур. Ще посетим и Кралските конюшни, в които са били настанени до 12 000 коне на султан Мулай Исмаил. По-късно ще продължим до Фес с възможност за спиране в свещения град Мулайдис, където е погребан основателят на исляма в Мароко. Ще посетите и римския град Волубилис, където се намират най-добре запазените разкопки в тази част на Северна Африка, датиращи от Римската империя. През 1997 г. обектът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Пристигане в Фес и настаняване в хотела. Нощувка.
 
Ден 5, 21.09.2019г. Разглеждане на забележителностите на град Фес
След закуска ще се насочим към разглеждане на най-голямата световна медина от 9-ти век, която върви по алеите и малките улички. Нашето посещение започва с вратата на Роял Палас; еврейското седалище, наречено "Меллах", построено през 16 век. Ще разгледаме квартала на многото занаятчии в Медина, като медни, медни и сватбени шиваци. Дърводелците, хлебопроизводителите и месарите също имат своето място в медината, която наричат свой дом. Акцент е посещението на известната фаброка за кожи , където ще наблюдаваме работния процес на хората, които работят здраво и обработват различни кожи. Ще видим и неговото религиозно и историческо сърце, когато посетим мавзолея на Мулайдисрис (основател на Фес), университета Ал Карауин от 9-ти век и едно от многото медерас (училище Корана). Нощувка с вечеря в хотела.
 
Ден 6, 22.09.2019, Фес - Среден Атлас - Маракеш
След закуска заминаваме за Маракеш през Средния Атлас, минавайки покрай берберските селища. За обяд ще спрем в Бени-Мелал, един от земеделските центрове и най-големите градове в Средния Атлас. Гигантски кедрови гори, вулканични планини, низини от езера и равнини, произвеждащи портокали, маслини и захарна тръстика, пресичат пътя. По пътя ще посетим Ифран, ски курорт, пълен с алпийски хижи с червени керемиди. Пристигане в Маракеш в късния следобед. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка в Маракеш.
 
Ден 7, 23.09.2019, Забележителности на град Маракеш
След закуска ще се насладите на обиколка с екскурзовод в центъра на град Маракеш. Сутринта започва с посещение на величествената джамия Кутубия като забележителност на Маракеш, която е вдъхновила други сгради като Giralda в Севиля и кулата Хасан в Рабат. Следващата ни спирка е Bahia Palace и Saadian Tombs. Саадските гробници в Маракеш датират от времето на султан Ахмад ал-Мансур. Гробниците са открити през 1917 г. и са реставрирани от службата по изкуствата. Мавзолеят се състои от експонати на около шестдесет члена на династията Саадий, които произхождат от долината на река Драа. След почивката за обяд ще продължим до световноизвестния площад Джемаа ел Фна, където се намират множество храни, укротители на змии, местни музиканти и гадатели. На Земята няма никъде като Джемаа ел Фна, площадът в сърцето на стария Маракеш.
Ще преминем по малките улички и ще видите стотици занаяти. Гала вечеря в ресторант chez Ali с шоуто на Fantasia (опция). Нощувка.
 
Ден 8, 24.09.2019, Маракеш
Закуска в хотела. Свободно време за разглеждане и пазаруване на подаръци и сувенири.
Вечерта трансфер до летището на Маракеш за обратен полет до София през Атина.
 
Ден 9, 25.09.2019г, Престой в Атина от 7:25 до 13:10ч.
Пристигане на летище София в 14:30ч. 
 
Цената не включва:
  • обеди и вечери по маршрута
  • входни такси за забележитленостите

On-line chat