Златна Потругалия - екскурзии за март и април 2012

Описание

1-ви ден: Отпътуване от аерогара София за Мадрид. Пристигане в Мадрид, трансфер от аерогарага до крайбрежието на Лисабон с автобус. По пътя – свободно време за обяд и почивка. Пристигане в Португалия, настаняване в хотел Costa da Caparica**** в Caparica, на брега на Атлантическия океан, срещу един от най-добрите плажове,  на 15 км. от  Лисабон.  Вечеря и нощувка.
2-ри ден: Закуска в хотела. Полудневна панорамна обиколка на Лисабон с екскурзовод на български език; включени са най-емблематичните за португалската столица места: Barrio de Belem – квартала Белем , където се е помещавал Кралския двор; манастира Херонимос от 16 век и средновековната църква; кулата Белем, откъдето се предполага, че е започнал плаването си Васко да Гама; най-стария квартал на града Алфама, известен със типичните ресторанти , в които се изпълнява фадо, замъка Сан Хорхе с крепостни стени от 12 век;  площада Пласа до Комерсио до река Тахо и Байша Лисбоета – най-старата търговска част на града с типични малки улички и площади. Обиколката продължава около 4 часа. Вечеря в хотела.
3-ти ден  -  6-ти ден:Свободни дни на база закуска и вечеря в хотела; възможност за допълнителни екскурзии.
7-ми ден:Закуска. Отпътуване за Мадрид; пристигане около 15.00 ч., панорамна обиколка на Мадридсавтобус иекскурзовод на български език, продължава около 3 часа и преминава през най-известните за Мадрид забележителности. Настаняване и нощувка в хотел Auditorium****.
8-ми ден: Закуска. Трансфер от хотела до аерогарата за полет до София.

Цена: 1,172лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания

 

Дата на отпътуване

Цена на човек при наст. в двойна стая

Цена на човек при наст. в инд. стая

Цена на 3-ти човек при наст. в двойна стая

Цена на дете 2-11г. при наст. в двойна стая с двама възрастни

08.03.2012

      1172

      1555

     1134

      976

15.03.2012

      1172

      1555

     1134

      976

22.03.2012

      1172

      1555

     1134

      976

29.03.2012

      1203

      1604

     1173

      1027

05.04.2012

      1203

      1604

     1173

      1027

12.04.2012

      1172

      1555

     1134

      976

19.04.2012

      1172

      1555

     1134

      976

26.04.2012

      1203

      1604

     1173

      1027

 

Цената е на човек, в лева и  включва:

-          самолетен билет София – Мадрид – София;

-          летищни такси

-          автобус Мадрид – Лисабон и Лисабон – Мадрид /около 590 км. по автомагистрала/;

-          трансфер хотел – аерогара в Мадрид;

-          полудневна обиколка на Лисабон;

-          полудневна обиколка на Мадрид;

-          6 нощувки на база полупансион /закуска и вечеря с вкл. вино и вода/  в хотел Costa da Caparica****/www.hotelcostacaparica.pt/в Caparica, крайбрежието на Лисабон;

-          1 нощувка на база закуска в Мадрид, хотел Auditorium****;

-          медицинска застраховка.

Цената не включва:

- входни такси при обиколките на Лисабон и Мадрид;

- допълнителни екскурзии.

Цени на допълнителните екскурзии, осъществяват се при мин. 30 записани туриста с екскурзовод на български език/в цената на екскурзията не са включени входове и обяд/:

  1. Целодневна екскурзия до Синтра, Кабо да Рока, Каскайс и Ещорил: 39 евро
  2. Целодневна екскурзия до Обидош, Назаре, Баталя и Фатима: 44 евро
  3. Целодневна екскурзия до Порто: 57 евро
  4. Полудневна екскурзия до Мафра и Ерисейра: 29 евро
  5. Полудневна екскурзия до Арабида, Сесимбра и Сетубал: 32 евро

 

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО СИНТРА, КАБО ДА РОКА, КАСКАЙС И ЕЩОРИЛ

Синтра: Средновековно селище с множество замъци и дворци, построени в планината Синтра, в най-високата част се намира двореца Паласио да Пена; някога Синтра е била лятна резиденция на португалската аристокрация.

Кабо да Рока: Най-западната част на европейския континент с прекрасни гледки към Атлантическия океан.

Атлантическото крайбрежие на Лисабон: от Кабо да Рока се отправяме към Каскайс, като преминаваме през плажовете с дюни на Гинчо, където ще направим спирка за снимки. Каскайс е рибарско селце, което се е превърнало в един от най-известните летни курорти на Португалия. Последната спирка е Ещорил – тук са живели много представители на европейските кралски фамилии – на Италия, Испания, Румъния, Албания и България. Казиното на Ещорил е едно от най-големите в Европа.

Екскурзията продължава около 10 часа.

Входове:

-          двореца Синтра: 8 евро

-          двореца Паласио да Пена: 14 евро

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ОБИДОШ, БАТАЛЯ, НАЗАРЕ, ФАТИМА

Обидош: средновековно селище, оградено от крепостни стени, едно от най-очарователните места в Португалия – малки бели къщички с цветя по прозорците, тесни улички пълни с магазинчета, ориентирани към вратите на замъка/14 век/.

Баталя: посещение на манастира Санта Мария де Баталя, построен в готически стил, един от най-красивите манастири в страната.

Назаре: Най-типичното рибарско селце, разположено на атлантическия бряг, място с много легенди, традиционни магазинчета и много ресторанти, в които предлагат прясна риба.

Фатима: световно известно поклоническо място; тук Богородица се е появила на три пастирчета; посещава се параклиса и базиликата.

Екскурзията продължава около 10 часа.

Входове:

-          клаустро на манастира Баталя: 8 евро

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТО

Порто е вторият по значимост град в Португалия /350 км. от Лисабон, около 4 часа път/.

Историческият център а града е обявен за част от Световното културно наследство от ЮНЕСКО.

Името на града – Опорто – означава пристанище. Същото име носи и традиционното вино – вино до Порто. Градът е известен като  столица на северната част на  Португалия.

Панорамнага обиколка на града включва: Катедралата, площада на Кметството, кулата Торе де лос Клеригос, ЖП гарата Сао Бенто; както и посещение на една от 58-те винарски изби с детустация на вино. Кратко свободно време и връщане в Лисабон.

Екскурзията продължава около 10 часа.

 

ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО МАФРА И ЕРИСЕЙРА

Мафра: Средновековно селище, разположено на 25 км. от Лисабон, където се намира един от най-прекрасните барокови дворци – Паласио Насионал де Мафра.

Ерисейра: някога малко рибарско селце, сега предпочитано от туристите място заради красивите плажове и гледки, истински рай за сърфистите.

Екскурзията продължава около 5 часа.

Входове:

- двореца Мафра: 8 евро

ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО АРАБИДА, СЕСИМБРА И СЕТУБАЛ

Сесимбра: летен курорт със специфичен микроклимат, разположен в залив с кристалночисти води. Ще се качим до средновековния замък Сесимбра, откъдето се откриват прекрасни гледки към планината Арабида. Спускаме се към старата част на града, където ще имаме време за разходка.

Допълнително: дегустация на вино в изба Хосе Мария де Фонсека, където се произвежда най-доброто за района вино.

Сетубал: важен морски и индустриален център на страната.

Екскурзията продължава около 4 часа.

Входове:

- дегустация на вино и посещение на избата: 7 евро

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Условия за записване:

1.1.: Копие от лична карта или задграничен паспорт и 500 лв. предплата при записването, доплащане: мин.20 дни преди обявената дата на тръгване.

В случай, че доплащането не е извършено в горепосочените срокове, вашият договор ще се счита анулиран и ще дължите на ТУРОПЕРАТОРА неустойки според условията за анулации.

1.2.: Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от ТУРОПЕРАТОРА в рамките на 5 работни дни. Настаняването в хотели се извършва след 14.00 ч. в деня на пристигане, а освобождаването на стаите трябва да бъде до 12 ч. в деня на отпътуване. Ако за заявената от Вас дата няма места в полета, Ви предлагаме най-близката възможна дата за пътуване.

* Плащането се извършва в лева в брой или по банков път по курса на БНБ за деня.

2. Договорената обща цена на туристическото пътуване може да се промени в следните случаи:

2.1. При промяна в стойността на транспортните разходи, в това число на горивото. Редът и начинът за преизчисляване на цената в този случай са: цената се увеличава единствено с реалното увеличение на компонента, повлиял върху изменението на цената.

2.2. При промяна в размера на такси, свързани с ползвани услуги по настоящия договор, като летищни такси и др.

2.3. При промяна на обменния валутен курс, относим към договора с повече от 5% в периода между сключването му и датата на отпътуване.

3. Анулации и неустойки

3.1. В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:

- до 63 дни преди датата на отпътуване - без неустойка;

- от 62 дни до 15 дни преди отпътуване: 500лв.

- от 14 до 0 дни: 100 %

* Имат се предвид работни дни.

4. Когато направи значителна промяна в някоя от съществуващите клаузи на договора, ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да уведоми ПОТРЕБИТЕЛЯ за правата му по чл. 35 от Закона за туризма.

5. Рекламации във връзка с изпълнението на договора се правят в писмен вид само на място. Към рекламацията следва да бъде съставен и приложен тристранен протокол, подписан от ПОТРЕБИТЕЛЯ, ХОТЕЛА  и ЧУЖДЕСТРАННИЯ ТУРОПЕРАТОР.

6. ТУРОПЕРАТОРЪТ  е сключил застрахователен договор съгласно чл. 42 от Закона за туризма с номер на застархователната полица за сключена задължителна застраховка "Отговорност на туроператор" - вЗПАД „Алианс България“ АД  № 13160082140000006