Босна и Херцеговина – Хърватска – Словения

Описание

Маршрут: София – Сараево – Мостaр – Дубровник – Сплит – Трогир - Плитвички езера – Пула - Постойна – Любляна - Загреб
 
Престой: 7 дни / 6 нощувки
ДАТА: 17.09.2012
Цена: 595 лв
 
1 ДЕН:
6:00 отпътуване от София – стадион „Васил Левски”. Преминаване през Сърбия и пристигане в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.Панорамна автобусна обиколка на града. Пешеходна обиколка на централната градска част – Историческия музей, Али паша джамия, моста на Густав Айфел, Евангелистката църква, Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Безистена и др. Свободно време.Настаняване в хотел 3*.

Цена: 595лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
1 ДЕН:
6:00 отпътуване от София – стадион „Васил Левски”. Преминаване през Сърбия и пристигане в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.Панорамна автобусна обиколка на града. Пешеходна обиколка на централната градска част – Историческия музей, Али паша джамия, моста на Густав Айфел, Евангелистката църква, Националния театър, Синагогата, Кметството, Катедралата, Баш чаршия, Безистена и др. Свободно време.Настаняване в хотел 3*. Вечеря и нощувка.
 
2 ДЕН:
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване към град Мостaр. Туристическа обиколка на града. Разглеждане на Стария град, старият турски мост над река Неретва / построен през 16 в., моста е в списъка за културно наследство на UNESCO, по време на ожесточените сражения през 1993 г. е разрушен, отново възстановен и открит през 2004 г./, джамията “Караджоз Бей” /построена през 16 в. от Мимар Синан/, моста Крива Чуприя, къщата на Бишчевич, Епископството, Католическата църква, Старата чаршия. Отпътуване за Дубровник. Пешеходна обиколка на града - Главната улица “Страдун” - Градската кула, Катедралата, Старото пистанище, Мемориалната зала, Двореца “Княжев двор”, най-старата аптека, Фонтана на Онуфрий; църкватаСвети Влах (светецът - защитник на града), паметника Гундулич, паметника на Орландо, Францисканския манастир, Доминиканския манастири Йезуитската църква „Свети Игнасиус”. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
 
3 ДЕН:
Закуска и отпътуване към втория по големина град в Хърватска – Сплит, известен със запазените от римско време останки на двореца на Диоклециан.Свободно време. Отпътуване към Трогир -най-добре запазеният римски-готически град,не само в Адриатика, но и в цяла Централна Европа. Средновековната стара част на Трогир е заобиколена от крепостни стени, запазен замък и кула и поредица от жилища и дворци в романски, готически, ренесансов и бароков стил. Посещение на катедралата „Свети Лаврентий”, лоджията с часовниковата кула, двореца на Луцич, кулата Камерленго и църквата и манастира “Свети Доминик".Настаняване в хотел в района на Крка. Вечеря и нощувка.
 
4 ДЕН:
Закуска. Отпътуване към Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка (около 3-4 часа) най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията около извора на река Корана. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, намиращ се в близост до първокласния път: Карловац - Слун - Грачац - Задар, свързващ Загреб с Далмация. Националният парк представлява 16 свързани чрез 56 водопада езера, които са се образували между планинските масиви: „Мала Капела“ и „Плесевица“ в района на Лика при наслагването на седименти, гъсти букови и елови гори. Системата условно се разделя на: Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера са свързани с множество красиви водопади. Намират се в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“.Следобяд отпътуване посока Ловран. Настаняване в хотел на ривиерата.Вечеря и нощувка.
 
5 ДЕН:
Закуска. По желание - свободно време за плаж в Ловран или възможност за целодневна екскурзия до Риека и Пула. - Отпътуване за Риека и разглеждане на морската столица на страната  - Крепостта, Триумфалната арка и Старата порта, църквата "Възнесение Богородично".Отпътуване към полуостров Истрияи разглеждане на Пула - най- съхранениятантичен Римски град в Хърватия. Разходка из Римския амфитеатър, който е дори по-запазен и от Колизеума в Рим, построен изцяло от местен варовик и проектиран да приюти до 20 000 зрители.Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
 
6 ДЕН:
Закуска. Отпътуване за Словения (70 km). Разглеждане на пещерата Постойна, която е карстова пещерна система с дължина 20 570 метра и дълбочина 115 метра, намираща се на около 10 километра край словенския град Постойна. Тя е най-дългата пещерна система в страната и една от най-значимите ѝ туристически дестинации. Предлага най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Пещерата е хилядолетно дело на река Пивка. В Постойна живее ендемитът пещерен протей (или още човешка рибка), който е най-голямото пещерно земноводно в света. Постойна яма – втора по големина пещера в Европа, заедно със замъка Предяма – една от най-живописните сгради, която е вкопана в скалите на входа на самата пещера са едни от най-посещаваните туристически обекти в Словения. Туристическа програма в столицата на Словения – Любляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав, спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Отпътуване за Загреб (130 км). Обиколка на бароков Загреб - Катедралата Каптол, Църквата Свети Марк, Каменита врата, площада Света Катерина Зринска с едноименната йезуитска църква. Свободно време из уличките на стария град. Настаняване в хотел. Нощувка.
 
7ДЕН:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 21:00 часа.
 
ЦЕНА: 595 лв
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • транспорт с комфортен автобус 3*
  • 6нощувки със 6закуски и 5вечери в хотели 3* в Сараево;Дубровник, района на Крка; района на Пула и Загреб
  • Туристически обиколки в градовете Сараево, Мостaр,Дубровник,Сплит; Трогир, Любляна и Загреб
  • Екскурзии до пещерата Постойна и Плитвичките езера
  • екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
  • входни такси за пещерата Постойна и Национален парк "Плитвички езера" – 35€ - (обща цена за двата обекта) необходима е предварителна резервация. Заяват се в офиса и се заплащат при крайно плащане
  • Целодневна екскурзия до Пула и Риека - 10 евро на човек ( осъществява се при минимум 20 човека) Заявява се в офиса и се заплаща при крайно плащане
  • други обекти и прояви, посещавани по желание.
  • Медицинска застраховка– върху 2000 евро за целия период на пътуването – за лица до 65 години – 6 лв, над 60 години – 9 лв
  • Доплащане за единична стая 120,00 лева
 
Дата На човек в двойна стая На човек в единична стая На човек в тройна стая Дете с двама възрастни до 11.99г
17.09.2012г. 670 лв 845 лв   540 лв
670 лв