Екскурзия до Черна Гора и Дубровник, 20.03.2013г.

Описание

ЕКСКУРЗИЯ – ЧЕРНА ГОРА- ДУБРОВНИК
 
Автобусна екскурзия без нощни преходи и с настаняване в много хубав хотел в гр.Тиват (Черна гора)
 
Маршрут: София- Мойковац- Тиват– Котор– Будва– Дубровник
Дати: 20.03.2013г.
Престой: 5 дни/ 4 нощувки
Цена: 460 лв.
 
Черна Гора е красив  и  привлекателен  кът в западната част на Балканския полуостров.Тя представлява едно невероятно съчетание на високи и красиви планини, чиято надморска височина надхвърля 2300 метра с около 17 ледникови езера и едно красиво адриатическо крайбрежие с изразен средиземноморски климат,чиято средна температура през лятото достига 27 градуса С. Тук се намира един от най-красивите и обаятелни заливи в света- Которският залив, който се намира под закрилата на ЮНЕСКО, а самият град със своите красиви паметници и забележителности е част от световното културно наследство. Град Тиват е съвременен и твърде добре уреден туристически център, предлагащ отлични условия за отдих и почивка, а град Будва е един от най-старите градове на Адриатика, който притежава чудесни пясъчни плажове, средновековни  паметници и църкви, както и многобройни хотели и заведения за развлечения на туристите.
Град Дубровник е перлата на адриатическото крайбрежие на  Хърватия с красива околна природа, многобройни църкви, паметници от Средновековието  и  богата история, чиито следи са запазени и до днес.

Цена: 460лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
ПРОГРАМА:
 
1 ден-  СОФИЯ- МОЙКОВАЦ - ТИВАТ
Отпътуване от пл.Александър Невски, София  в 06.00 часа. Пътуване през Сърбия- преминаване през град Ниш, вторият по големина град на страната, родно място на римския император Константин Велики, важен  икономически  и културен център.Преминаване през градовете Крушевац, Кралево,Рашка, Нови Пазар.Преминаване на границата между Сърбия и Черна гора и преминаване през град Мойковац, разположен в подножието на планините Беласица и Синявина покрай реката Тара, чийто каньон е вторият по  големина в света и се намира под закрилата на ЮНЕСКО. Пристигане в гр.Тиват. Градът е бивше военно пристанище, превърнато през 20 век в първокласен курорт, който предлага отлични условия за почивка и водни спортове, красиви съвременни хотели и околности. Вечеря. Нощувка.
 
2 ден- ТИВАТ- КОТОР- ТИВАТ
Закуска. След закуска заминаване за обиколка с корабче на Которския залив, който е известен като най-южният фиорд. Пристигане в Котор и разглеждане на града- Морската врата, построена през 16 век от венецианците, Часовниковата кула, разположена на централния площад и  построена през 17 век, Площадът на оръжията-централният площад на града, църквата Свети Трифон, първоначално построена като романска църква през 1166 г. с богата колекция от златни и  сребърни реликви и след земетресение преустроена в бароков стил, църквата Св.Лука, църквата Св.Никола, построена през 1909 година. Свободно време. Завръщане в хотела в град Тиват. Вечеря. Нощувка.
 
3 ден- ТИВАТ – БУДВА - ТИВАТ
След закуска заминаване с автобус за град Будва-център на черногорската Ривиера, известен с прекрасните си пясъчни плажове, хотели и заведения за нощен живот. Разглеждане на стария град, построен главно от венецианците- Цитаделата, заемаща южната му част, църквата Св.Иван, построена през 7 век, използвана дълго време като катедрала на града, църквата Св.Богородица /Санта мария  ин Пунта/, която датира от 840 година, църквата Св.Троица, построена през 1804 година. Свободно време за индивидуално разглеждане на града и пазаруване. Към 17 часа завръщане в хотела в Тиват. Вечеря. Нощувка.
 
4 ден- ТИВАТ-ДУБРОВНИК- ТИВАТ
След закуска заминаване за град Дубровник в Хърватия.Панорамен тур на Дубровник и Дубровнишката Ривиера с местен екскурзовод. Градът е разположен в подножието на планината Срдь на живописен полуостров, ограден с високи крепостни стени и съхранява ценни архитектурни и исторически паметници. Разглеждане на двореца “Спонза”, разположен на главната улица Страдун- някога седалище на  митницата и на съкровищницата на Дубровнишката република, Княжевския дворец, църквата “Св.Влах”, построена през 1755 година в чест на покровителя на града, Дубровнишката катедрала “Възнесение Богородично”, строена в началото на 18 век, паметника на дубровнишкия поет Иван Гундулич, построен през 1892 г. и Стълба на Орландо-легендарен средновековен рицар. Разходка по главната улица на Дубровник- Страдун, площадът Лужа, домът на Градската стража и камбанарията.Свободно време. Завръщане в курорта Тиват. Вечеря. Нощувка.
 
5 ден- ТИВАТ- СОФИЯ
След закуска отпътуване за град София. Пристигане в София късно вечерта.
 
Дати на отпътуване:
20.03.2013 - 460 лв.
10.04.2013 - 460 лв.
01.05.2013 - 470 лв.
22.05.2013 - 470 лв.
12.06.2013 - 490 лв.

Цената включва:

  • Транспорт с луксозен автобус по целият маршрут
  • 4 нощувки със закуски и вечери в Тиват (Черна гора) в хубав хотел с 3 звезди и добра кухня – полупансион!!!
  • Екскурзовод на български език, който пътува с групата от София
  • Медицинска застраховка
  • Всички екскурзии с автобуса по програмата, без целодневната разходка с корабче от Тиват до Котор и обратно. На борда на корабчето има включено изхранване – 2 пъти (на отиване и на връщане).
Цена не включва:
  • таксите за музеите в Черна Гора и Дубровник
  • целодневна разходка с корабче от Тиват до Котор и обратно. На борда на корабчето има включено изхранване– 2 пъти (на отиване и на връщане).
  • разходи от личен характер.
Валута:   Хърватска   куна (1 HRK = 0,14 EUR)