Екскурзия - Тайланд, Лаос, Камбоджа и Виетнам, 18.03.2014г.

Описание

Съкровища и природни чудеса в Индокитай: Екскурзия - Тайланд, Лаос, Камбоджа и Виетнам
 
Дата: 18.03 - 02.04.2014
Цена: 5279 лева
Престой: 16 дни/ 14 нощувки

Цена: 5,279лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Програма:
 
Ден 1 /18.03.14, вторник/ София – Доха
Отпътуване от летище София в 15:30 ч. с полет на Qatar Airways за Доха. Кацане в 22:55 ч. в Доха. Продължителност на полета 6 часа и 25 минути.
 
Ден 2 /19.03.14, сряда/ Банкок
Продължаване за Банкок с полет в 01:25 ч. Продължителност на полета Доха – Банкок 6 часа и 10 минути. Кацане на летището в Банкок в 11:35 ч. Трансфер и настаняване в хотел Pullman Bangkok King Power 4* или подобен. Свободно време за аклиматизация, релаксиращ масаж или първи впечатления. Вечерта, по желание круиз по река Чао Прая с включена вечеря. Нощувка.
 
Ден 3 /20.03.14, четвъртък/ Банкок
След закуска, целодневна обиколка на града с включен обяд в Supatra River House и разглеждане на храма на Златния Буда, Ват По – храма на Полегналия Буда и ослепителния Гранд Палас, многовековна резиденция на тайландските крале, където се намира Смарагдовия Буда – най-свещената статуя в Тайланд. Връщане в хотела. Вечерта по желание посещение на фолклорна програма в Silom Village Centre с включена традиционна тайландска вечеря и трансфери. Нощувка.
 
Ден 4 /21.03.14, петък/ Банкок
След закуска, целодневна екскурзия до културното селище Sampran Riverside и известния плаващ пазар в Дамноен Садуак, намиращ се на около 110 км западно от Банкок. Обяд в ресторанта край езерото на живописния Sampran Riverside и посещение на специално шоу, по време на което ще се насладите на впечатляващите местни тайски танци и пъстри костюми на будисти, тайски борци, бойци с мечове, шоу със слонове, участници в сватбена церемония и ще се запознаете с много интересни обичаи на местното население. Връщане в хотела в Банкок. Нощувка.
 
Ден 5 /22.03.14, събота/ Банкок – Луанг Прабанг
Закуска. Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг в 10:15 ч. Кацане на летището в Луанг Прабанг в 11:55 ч. и уреждане на визови формалности. Следва обиколка на централната част на града (ЮНЕСКО) – икономическия и културен център на Лаос, в миналото столица на едноименното княжество и кралство. Посещение на Националния Музей, разположен в бившия Кралски дворец, главният храм на лаоските крале Ват Сиентонг, ступата Ват Висон и светилището Ват Ахам. Следва изкачване на хълма Фуси, където имате възможност да опознаете свещената Позлатена Ступа и да се насладите на уникална панорама на града и река Меконг. Кратка разходка през оживения нощен пазар и вечеря в местен ресторант. Трансфер, настаняване и нощувка в хотел Villa Santi Resort & Spa 4* или подобен.
 
Ден 6 /23.03.14, неделя/ Луанг Прабанг
По желание рано сутринта можете да участвата в ежедневните сутрешни ритуали на монасите с жълти одежди, които събират подаяние (често под формата на сварен ориз) от набожните жители. Посещение на утринния пазар на хълма Фуси, където можете да откриете сушена биволска кожа, местен чай, месо и зеленчуци и тъкани изработени от жителите на хълма, преди да се върнете за закуска в хотела. Качване на борда на лодка за пътуване нагоре по течението на река Меконг и посещение на мистериозните пещери Пак У. Включен обяд. Връщане в Луанг Прабанг и по пътя посещение на селището Бан Сангхай, известно с производството си на оризово вино. Посещение и на селцето Бан Сиенгмене, където може да видите много ръчно тъкани платове, местни дрехи и сувенири. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.
 
Ден 7 /24.03.14, понеделник/ Луанг Прабанг – Сием Рип
Закуска и трансфер до летище за полет в 10:30 ч. за Сием Рип. Кацане в 14:20 ч., уреждане на визови формалности и настаняване в хотел Angkor Miracle Hotel 5* или подобен. Свободно време за почивка край басейна на хотела. Вечеря в местен ресторант и нощувка.
 
Ден 8 /25.03.14, вторник/ Сием Рип – Ангкор
След закуска, целодневна програма с включен обяд в местен ресторант и разглеждане на най-големия храмов комплекс в света, поразяващ не само с огромните си размери, но най-вече с архитектурния си стил – съчетание на изящество на детайлите и монументалност на формите. Гениалността на създателя на Ангкор личи и в умелото вписване на архитектурата в околния пейзаж и подчертаването й с изкуствено създадени водни огледала, в които да се отразява симетрията и красотата на храмовете. Построен и процъфтявал в периода 9-13 в., Ангкор дълго време остава погребан и забравен в джунглите, за да се открие отново през 20 в. и да смае света със своето величие.
През този ден се посещават Южната порта на Ангкор Том – Великият град, Байон – мистериозният храм с гигантските каменни лица, Бафуон, Терасата на слоновете, погълнатия от джунглата храм Та Пром и разбира се най-стария и най-известен храм – Ангкор Ват. В края на деня се изкачва хълма Пном Бакенг, където ще посрещнем залеза и ще усетим мистиката на това уникално място. Връщане в хотела.
Вечерта по желание фолклорна програма в местен ресторант. Нощувка.
 
Ден 9 /26.03.14, сряда/ Сием Рип – Хо Ши Мин
След закуска, трансфер за полет до Хо Ши Мин /Сайгон/ в 10:10 ч. Кацане на летище в Хо Ши Мин в 11:10 ч. Посрещане и трансфер до центъра на града.Програмата започва с панорамна обиколка на града - Катедралата Норт Дам,бившиятДворец (отвън),Пощата - една от историческите сгради в града и пазара Бен Тан. Настаняване в хотел New World 5* или подобен. Вечеря в местен ресторант с включени трансфери. Нощувка.
 
Ден 10 /27.03.14, четвъртък/ делтата на Меконг
Този ден, след закуска, групата отпътува за еднодневна екскурзия до Май То, откъдето се качва на корабче и продължава по делтата на Меконг. Пешеходна разходка на острова на Дракона, посещение на местна ферма за плодове, където може да дегустирате местни плодове, кокосови бонбони, оризово вино и др. Следва разходка с кану по екзотичните речни канали на острова. Обяд и посещение на един от уникалните храмове на местната религия Као Дай. Връщане в Хо Ши Мин в къснияследобед.Свободно време за вечеря.Нощувка.
 
Ден 11 /28.03.14, петък/ Хо Ши Мин – Ханой
След закуска освобождаване на хотела и отпътуване за Ку Ши - цял подземен град,изграден през 1948г.,по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно разширяван,за да побере повече от 10 000 души по време на американската агресия.Частично отворен за туристи през 1988г. и до днес този подземен комплекс, с повече от 200км тунели,поразява не само с размерите си,а най-вече с безумната храброст и стоицизъм на виетнамския народ.
Включен обяд в местен ресторант. Следобед трансфер до летището за полет до Ханой в 18:35ч.Кацане в Ханой в 20:35ч. Посрещане,трансфер и настаняване в
хотел Sheraton 5* или подобен. Свободно време за вечеря и нощувка.
 
Ден 12 /29.03.14, събота/ Ханой
След закуска целодневен тур из града и запознаване с неговата история и култура – разглеждане отвън на внушителния площад и комплекс на Хо Ши Мин, мавзолея и бившата му резиденция, Губернаторския дворец, Пагодата на една колона, Храма на Литературата – известен като първия Виетнамски университет и Етнографския музей, показващ културното богатство на Виетнам. Особено интересна е градината, където може да видите копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната. Програмата продължава с обяд и разходка с рикши из Стария квартал на столицата, известен с 36-те „Улици на гилдиите”. Връщане в хотела и нощувка.
 
Ден 13 /30.03.14, неделя/ Ханой - Халонг
Закуска и ранен трансфер за залива Халонг, където групата започва своето може би най-вълнуващо преживяване – круиз из този фантастичен природен феномен, под защитата на ЮНЕСКО и едно от седемте природни чудеса на света. На местен език името на залива със стотиците причудливи варовикови образувания означава „Драконът, който се спуска към морето”. По време на круиза се разглеждат пещерите и невероятните скалисти форми, създадени от природата. Посрещането на залеза от палубата е емоционалният завършек на този изключителен ден. Включен е обяд, вечеря и нощувка на кораба.
 
Ден 14 /31.03.14, понеделник/ Ханой
Рано сутринта възможност за урок по китайска гимнастика Тай Чи и разходка с кану до близките пещери. Брънч на кораба и връщане на пристанището. По обратния път за Ханой се посещават фабрика за перли и местен център, специализиран в производство на традиционна керамика и сувенири. Настаняване в хотел Sheraton 5* или подобен. Свободно време за вечеря и нощувка.
 
Ден 15 /01.04.14, вторник/ Ханой - Доха
Закуска в хотела и свободно време за последни разходки и пазаруване в Ханой. Трансфер до летище за обратен полет в 17:20 ч. до Доха със стоп в Банкок. Продължителност на полета Ханой – Доха 9 часа и 50 минути. Кацане на летището в Доха в 23:10 ч. Трансфер до хотел на летището в Доха, определен от Катарски авиолинии. Нощувка в Доха.
 
Ден 16 /02.04.14, сряда/ Доха - София
Рано сутринта трансфер до летище и продължение за София с полет в 08:35 ч. Продължителността на полета Доха - София е 7 часа. Пристигане в България в 15:30 ч. Край на програмата.
 
Цени:
 
Цена на човек в двойна стая:
Стандартен пакет
при група от минимум 20 туристи
2699 евро/5279 лева
при група от 15-19 туристи
2799 евро/5474 лева
доплащане за единична стая
679 евро/1328 лева
 
Цената включва:
• самолетни билети София – Доха – Банкок и Ханой – Доха – София с катарските авиолинии;
• самолетни билети Банкок – Луанг Прабанг - Сием Рип – Хо Ши Мин – Ханой;
• 3 нощувки със закуски в Банкок в хотел Pullman Bangkok King Power 4* или подобен;
• 2 нощувки със закуски в Луанг Прабанг в хотел Villa Santi Spa & Resort 4* или подобен;
• 2 нощувки със закуски в Сием Рип в хотел Angkor Miracle 5* или подобен;
• 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин в хотел New World 5 или подобен*;
• 3 нощувки със закуски в Ханой в хотел Sheraton 5* или подобен;
• 1 нощувка на круизния кораб Bhaya Cruise 4* или подобен;
• 1 нощувка в хотел в Доха, определен от Катарски авиолинии, с включени трансфери;
• 8 oбяда, 4 вечери и 1 брънч;
• Всички трансфери и турове по програма;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Всички входни такси на посещаваните обекти;
• Стандартна медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
• Водач-преводач от агенцията.
• Предварителна туристическа информация за посещаемите страни и градове.
 
Цената не включва:
• Летищни такси за всички международни и вътрешни полети към 21.10.13, подлежат на препотвърждение при издаване на билетите – 469 евро/ 917 лева *;
• доплащане за единична стая – 679 евро/ 1328 лева;
• виза за Тайланд – 30 евро/ 59 лева, издава се предварително от посолството на Тайланд в София, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и една цветна снимка;
• виза за Лаос – 31 USD, издава се на летище в Луанг Прабанг /заплаща се лично на място в USD, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и цветна снимка/;
• виза за Камбоджа – 20 USD, издава се на летище в Сием Рип /заплаща се лично на място в USD, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и цветна снимка/;
• виза за Виетнам – 60 USD/ 94 лева, издава се предварително от посолството на Виетнам в София, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и една цветна снимка;
• речен круиз в Банкок с включена вечеря – 35 евро/ 69 лева;
• вечеря с фолклорна програма в Банкок – 28 евро/ 55 лева;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;• напитки, и лични разходи;
• Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори (плаща се предварително заедно с допълнителните екскурзии) - 50 USD на човек;
* Летищните такси се фиксират точно в момента на издаване на билетите поради честата им променливост!
 
Важно!
• Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 15 човека!
• Необходими документи: валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на заминаване, попълнен договор на агенцията и депозит от 1000 евро или 2000 лева;
• Подаването на документите за виза за Тайланд и виза за Виетнам се извършва от агенцията четири седмици преди отпътуване. Необходими са 2 актуални снимки, паспорт, попълнени визови формуляри с лични данни;
• Краен срок за събиране на групата: 31.12.2013!;
• Доплащането става в срок до: 31.01.2014;
• За посещението на Тайланд, Лаос, Камбоджа и Виетнам няма задължителни ваксини.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в лева в офиса ни при пълното плащане на екскурзията;
• Летищните такси се фиксират в момента на издаване на билетите поради честта им променливост!
• Цените са изготвени при валутен курс 1USD=0,75 EUR и при увеличение на валутния курс на щ. долар към еврото агенцията си запазва правото да промени цената по курса на долара към момента на доплащане, който е 31.01.2014.
Агенцията не носи отговорност при при анулиране или смяна на часовете от страна на превозвача.
 
За свободни места и резервации на: тел: 02/4442031; GSM: 0885004083
e-mail: sales@travelevent.eu ; skype: tpi_agency

On-line chat