Eкскурзия до Индия и Непал - духовните центрове на Земята, сезон 2019

Описание

Индия и Непал - духовните центрове на Земята, сезон 2019
МаршрутСофия - Истанбул - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур - Варанаси - Делхи - Катманду - Истанбул - София 

Продължителност:11 дни/ 9 нощувки със закуска и вечеря

Дати 2019: 06-16.02, 27.02-09.03, 17-27.04, 03-13.10, 07-17.11. 2019 г.

Цена
При настаняване в хотели 3 * - 2888 лева
При настаняване в хотели 4 * - 3286 лева
При настаняване в хотели 5 * -  3699 лева
Цената е на човек в двойна стая.
 
Доплащане за единично настаняване:
При настаняване в хотели 3 * - 480 лева
При настаняване в хотели 4 * - 650 лева
При настаняване в хотели 5 * -  1060 лева
 
Начин на плащане:
Депозит 50 % при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
Цената е промоционална за записване до 30.07.2018!
Цената включва:
 • Самолетен билет София –  Делхи - Катманду – София;
 • Летищни такси в размер на 664 лв. (подлежат на препотвърждение);
 • Самолетни билети Джайпур - Варанаси, Варанаси - Делхи с вкл. багаж
 • Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – 290 лв. ( цената подлежи на препотвърждение при резервация);
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел или подобен в Агра;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел или подобен в Джайпур;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел във Варанаси
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Делхи;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел в Катманду;
 • Всички входни такси и трансфери по програмата;
 • 1 разходка с рикша в Катманду от площад Дурбар до Тамел;
 • 1 разходка с рикша в Делхи
 • 1 разходка с лодка по Ганг във Варанаси
 • Изкачване на гърба на слон (или с джип) в Амбер форт в Джайпур;
 • Екскурзовод на руски или английскиезик;
 • Представител на туроператора по време на пътуването, при минимум 10 записани туристи

Цена: 2,888лв.
Брой:
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
ПРОГРАМА: 
I ДЕН/   София – Доха / Истанбул - Делхи
Отпътуване от Летище София, Т2, за Делхи с редовен полет през Доха или Истанбул. Багажът се чекира директно до Делхи. 
II ДЕН/ Делхи –Агра /204 км., 4 ч/ 
Пристигане в Делхи рано сутринта. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Трансфер до Агра. Настаняване в хотелa. Кратко време за почивка. Обиколка на Агра с посещение на крепостта на Агра. Вечеря. Нощувка.
III ДЕН/ Агра, Агра– Фатехпур Сикри –Джайпур, (256 км./около 6 часа).
Закуска. Отпътуване за Тадж Махал. В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския император Шах Джахан, като израз на безкрайната му любов към съпругата му Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор. 
Отпътуване за Джайпур. По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец, в края на 16 век. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. 
 
IV ДЕН/ Джайпур 
Рано сутрин по желание срещу допълнително заплащане: Полет с балон над Джайпур – 450 лв (около 1 час)
Закуска. Посещение на старата столица Амбър с оглед на крепостта Амбър. Изкачване до върха на крепостта на слон (или алтернативно с джип). Разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. 
Обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Дворецът, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. 
Посещение на местните пазари. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка. 
V ДЕН Джайпур – Варанаси /полет/
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Варанаси. Обиколка на Варанаси – най-стария жив град в света. Късно настаняване в хотела. Вечерта - Аарти церемония на свещената река Ганг. Вечеря. Нощувка.
VI ДЕН Варанаси - Делхи /полет/
Закуска. Сутринта - разходка с лодка по река Ганг.  Връщане в хотела и освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за Делхи със самолет. При пристигане - по възможност настаняване в хотела. Туристическа обиколка на Стария град с неговата хилядолетна история - посещение на Джама Масджид, най-голямата джамия в Азия, в която едновременно могат да се молят 20 000 души; Червената крепост, построена от Шах Джахан /който е построил и Тадж Махал/ в рамките на 10 г. и завършена през 1648 г.; посещение на мемориала на Махатма Ганди. Разходка с рикши по Чанди Чоук - главната улица на стария град с нейната характерна за ориента атмосфера. Вечеря. Нощувка.
VII ДЕН Делхи 
Закуска. Обиколка на Новия Делхи: Портата на Индия; Военния мемориал; Парламента; Президентския дворец; Държавния секретариат; колоната Кутаб Минар, построена през 1199 г. Мавзолея на Хумаюн – първата „гробница - градина” на индийския полуостров, построен през 1562 г., обявен от ЮНЕСКО за Културен паметник. Вечеря. Нощувка. 
VIII ДЕН/ Катманду 
Закуска. Сутринта - трансфер до летището. Полет до Катманду. Пристигане в Катманду  и посрещане от представител на фирмата – партньор. Трансфер. Нстаняване в хотелa. Свободно време за почивка. 
Следобед разходка в Тамел – туристическия център на Катмаду, известен с криволичещите си улички, с множеството занаятчийски магазинчета, магазини за дрехи и ресторанти. Трансфер до хотела, вечеря и нощувка. 
По желание срещу допълнително заплащане: полудневна екскурзия до храмът Пашупатинат/ Буданат ступа ( с вкл. трансфер, входни такси и екскурзовод на руски език ) - 78 лв. на човек 

 
IX ДЕН/ Катманду 
Закуска. Обиколка сред забележителностите на Катманду с посещения на религиозния комплекс Сваямбунат, площад Дърбар, по-известен като Хануман Дока, на чиято площ са разположени десетки сгради и статуи, като: Кащамандап - дървена сграда, за която се казва, че е дала името си на град Катманду; Храм Таледжу - един от най-старите храмове на площада, този храм с 3 покрива във формата на пирамиди е пример за характерния Нювари архитектурен стил; Кумари Гар - домът на "Кумари" или живата богиня, Храмът Шива Парвати, Кал Бхаираб и др.  Разходка с рикша и отпътуване за Патан - един от трите кралски града в долината, център на будистката и индуската култура. Шоу програма – магията на пеещата купа на Майстора. Пеещите купички са известни със своите лечебни и релаксиращи качества и са били измислени от древните тибетски и непалски будистки монаси за физическо, умствено и духовно обновление. Пеещи купи също се наричат купици от Хималаите, източник на положителна енергия, под формата на звукови вибрации. Пеещите мелодии са поредица от звукови вълни, произведени от тях. Дълбоки, изтънчени и мощни, тези звукови вълни, се смята, че проникват в съзнанието на слушателя, като така го успокояват. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

X ДЕН/ Катманду 
Закуска. Целодневна екскурзия из забележителностите на град Бхактапур. Площад Дурбар на Бхактапур е скъпоценния камък не само на Бхактапур, но и на цялата нация. Най-завладяващите структури тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датира от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната. По-късно посещение на Музеят на краденото изкуство: този музей е един много различен музей, тук ще имате възможността да видите реплики на крадени архитектури от различни обекти на културното наследство. 
Следобед – по желание срещу допълнително заплащане -  отпътуване към планините Нагаркот, 30 км източно от Катманду. В ясен ден от тук може да се види Връх Еверест. По желание срещу допълнително заплащане: Вечерно културно и музикално шоу, представящо Непалските традиции с вкл. вечеря – 78 лв. на човек / вкл. трансфер и придружаващ рускоговорящ гид / 
Вечеря. Нощувка. 
XI ДЕН/ Катманду – Доха / Истанбул - София 
Ранен трансфер до летището в Катманду за полет през Доха или Истанбул до София. Пристигане в София Т2 късно същия ден.
Хотели по програма:
Hotel Clarks Shiraz 4*
Местоположение: Хотелът е разположен на 2 километра от Тадж Махал, в сърцето на Агра, на 7 километра от летището и на 3 км. от жп. гарата. 
В хотела: Бар,барбекю, два ресторанта, открит басейн със шезлонги,няколко големи конферентни зали, бизнес център, рум сервиз, сейф на рецепция. 
Стаи: Всички 237 стаи са оборудвани с климатик, баня, минибар, машина за кафе и чай, телевизор. 
 
Park Regis Jaipur4*
Местоположение: Хотелът представлява величествена архитектурна смесица между колониален и местен стил - разпложен срещу планината Аравали. 
Park Regis Jaipur е разположен точно до крепостта на Амер и Градския дворец. Той се намира на 13 километра от летище Джайпур и на 8 километра от железопътната гара в Джайпур. 
В хотела: Хотелът разполга с басейн, бар, ресторант, градина, тераса, фитнес център, коли под наем, туристическ бюро, обменно бюро, химическо чистене, бизнес център, копирен център, магазин за сувенири. 
Стаи: Стаите са оборудвани с климатик, LCD телевизор със сателитни канали, сейф, мини-бар. 
 
Hilton Garden Inn Gurgaon Baani Square 4*
Местоположение: Hilton Garden Inn Gurgaon Baani Square e разположен на 20 км. от летището Индира Ганди и на 10 минути с кола от DLF Cyber City. 
Стаи: Климатизираните стаи са оборудвани с работно бюро и eргономичен стол. Имат също така и хладилник, сейф за принадлежности и плазмен телевизор. Тоалетните принадлежности са безплатни. 
Услуги: Гостите имат 24-часов достъп до рецепция, като на разположение са фитнес център и плувен басейн. Хотелът предлага и обменно бюро и пералня. 
Хранене: Вариантите за вечеря включват ресторант Glass House, който предлага интернационална кухня, както и бар и сладкарница. 
 
Grand Hotel Kathmandu 4*
Местоположение: Хотелът се намира в централната част на Катманду в близост до Храма Swoyambhunath.Някои основни забележителности на града,като Националния музей и големи търговски центрове са на достъпно разстояние от хотела. 
В хотела: 24 часова рецепция,рум сървиз,обмяна на валута,съхранение на багаж,химическо чистене,бизнес център,салон за красота,магазин за сувенири,сейф,асансьор,климатик,отопление,открит басейн,спа център,сауна,бар,ресторант,безжичен интернет. 
Стаи: Всички стаи са оборудвани с климатик,телефон,телевизор,минибар,електрическа кана за кафе и чай,баня,сешоар,тоалетни принадлежности,безжичен интернет. 
 
Цена : 
При настаняване в хотели 3 * - 2888 лева
При настаняване в хотели 4 * - 3286 лева
При настаняване в хотели 5 * -  3699 лева
Цената е на човек в двойна стая.
 
Доплащане за единично настаняване:
При настаняване в хотели 3 * - 480 лева
При настаняване в хотели 4 * - 650 лева
При настаняване в хотели 5 * -  1060 лева
 
Начин на плащане:
Депозит 50 % при резервация, доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
Цената е промоционална за записване до 30.07.2018!
Цената включва:
 • Самолетен билет София –  Делхи - Катманду – София;
 • Летищни такси в размер на 664 лв. (подлежат на препотвърждение);
 • Самолетни билети Джайпур - Варанаси, Варанаси - Делхи с вкл. багаж
 • Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – 290 лв. ( цената подлежи на препотвърждение при резервация);
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел или подобен в Агра;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел или подобен в Джайпур;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел във Варанаси
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел в Делхи;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел в Катманду;
 • Всички входни такси и трансфери по програмата;
 • 1 разходка с рикша в Катманду от площад Дурбар до Тамел;
 • 1 разходка с рикша в Делхи
 • 1 разходка с лодка по Ганг във Варанаси
 • Изкачване на гърба на слон (или с джип) в Амбер форт в Джайпур;
 • Екскурзовод на руски или английскиезик;
 • Представител на туроператора по време на пътуването, при минимум 10 записани туристи;
Цените Не включват: 
 • Виза за Индия при лично явяване в посолсвото – 105 лева/онлайн издаване на виза – 115 лв.
 • Виза за Непал – 48 лв. (заплаща се на летището в Катманду, необходимо е да разполагате с 2 снимки паспортен формат)
 • Полудневна екскурзия до храмът Пашупатинат/ Буданат ступа ( с вкл. трансфер, входни такси и екскурзовод на руски език ) - 78 лв. на човек 
 • Посещение на планините Нагаркот - 70 лева
 • Вечерно културно и музикално шоу в Катманду - 78 лева
 • Полет с балон в Джайпур - 420лв.
 • Бакшиши –по желание
 • Напитки
 • Разходи от личен характер
*Допълнителните екскурзии се заявяват от България до 7 дни преди отпътуване!
 
Полетно разписание:
София 16:00 - 17:25 Истанбул
Истанбул 20:20 – 04:35 Делхи 
Катманду 12:30 - 17:50 Истанбул
Истанбул 19:25 – 20:45 София
 
или 

София 12:15 - 18:05 Доха
Доха 03:20 - 10:30 Катманду
Делхи 03:30 - 05:10 Доха
Доха 07:05 - 12:05 София
 
Забележки:
Заминаването е гарантирано при двама пътуващи.
Пътуването се  осъществява с климатизиран джип или кола.
 
Документи за  online кандидатстване за  индийската виза :
Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници.
Сканирана 1 стр. на паспорта в PDF формат, до 300 KB
Снимка в JPEG ,  формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял  или светъл фон
Попълнен въпросник. 
 
Пътуването не е подходящо за хора с двигателни проблеми.