ИНДИЯ - Златния триъгълник, 17.08.2012

Описание

Дата на заминаване: 17.08.2012

Продължителност: 6 Нощувки / 7 Дни
Цена: 526 EUR
 
Програма:
 
Ден1 : Пристигане в Делхи
Пристигане на летището в Делхи. Посрещане от наш представител, съдействиеи трансфер до хотела.
Настянване и нощувка в хотел 4 звезди.

Цена: 1,029лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания

Програма Индия - златния триъгилник:

 
Ден1 : Пристигане в Делхи

Пристигане на летището в Делхи. Посрещане от наш представител, съдействиеи трансфер до хотела.

Настянване и нощувка в хотел 4 звезди.
Ден2 : Делхи
Закуска в хотела, обиколка на Делхи. Превоз доRed Fort иChandni Chowk Bazar.
Посещение наJama Masjid (джамия). Shah Jahan (Цар на света) основал град Shahjanabad, сега наричан Стария Делхи, през 1648. Срещу крепостта се намира Jama Masjid, една от най-големите джамии в света, построена от Shah Jahan, за да властва в града си. Raj Gath: Възпоменателника на Mahatma Gandhi, където той бил кремиран след своето убийство. Qutab Minar: Издигнатият комплекс датира от началото на мюсюлманското владичество в Индия и е хубав пример за Afghan архитектура. Himayun’s Tomb: Построена от съпругата на Humayun,  втория mughal цар. Пример е за ранна Mughal архитектура. India Gate: 42-метровият висок камък"Арка на Триумфа", издигнат в памет на индийски войници, които починали в Първата Светвна война; Превоз през Rajpath "Kingsway" a VVIP пространство на Делхи включващо Rashtrapati Bhawan. Lotus Temple: В сърцето на Новия Делхи, бурната от оживление столица на Индия, очертанията на цветето лотус прорязват с изненада съзнаниетона посетителите на града, грабвайки тяхното въображение, подклаждайки тяхното любопитство. Нощувка в хотела.
 
Ден 3 : DelhiAgra(204км/ около 4ч.)
Закуска в хотела.Превоз до Agra. Пристигане и на станяванев хотела. Останалата част от деня e свободна за лични занимания и почивка.
Пренощуване в хотела.
 
Ден 4 : Agra
Закуска в хотела, посещаване на Taj Mahal: едно от седемте чудеса на света, било построено от Shah Jahan през 1631г.Сл. Хр. и било завършено през 1651г. Този символ на любов бил изграден в памет на съпругата му Mumtaz Mahal. Описан е като най-екстравагантния монумент, издиган някога по повод на любов. Бил построен от Mughal Emperor Shah Jahan като възпоменателник за своята царица Mumtaz Mahal, направен от бял мрамор, отнело 22 години да се завърши. Ustad Ahamad Lahori, парсиански архитект, се счита за главния проектант на това прекрасно здание. При пълнолуние, величието на храма се проявава в най-голямата си сила.
Крепостен град Agra: построен от известния Mughal Emperor Akbar през 1565г. Сл.Хр., укреплението е главно от червен пясъчник. Строенето с масивния червен пясъчник на крепостта Agra на брега на река Yamuna било започнато от император Akbar през 1565г., макар че добавки били правени до управлението на неговия внук. Крепостта представя хубава комбинация от техните любими архитектурни стилове. Akbar взаимствал от ислямските и хинду традициите и резултатът е разностилност. От времето на Shah Jahan's стилът е станал толкова еднородно примесен, че е невъзможно да се раздели хинду усещането от мюсулманското. The Diwan-I-Am (обществена зала) и хубавата Diwan-I-Khas (частна зала със същото предназначение) били също добавени от Shah Jahan. Преспиване в хотела.
Ден 5 : Agra- Jaipur(235км/ около 5 часа)
Закуска в хотела и превоз до Jaipur. Посещение на Fatehpur Sikri: построен от император Akbar през 1569г. и изоставен след 15 години поради недостиг на вода. Преобладаваща е червената пясъчна конструкция, простираща се над огромна площ, и архитектурният стил  е в голямо съзвучие с императорската мечта и участва в двата Hindu и Muslim стила. Вижте изящните сгради, включително JamaMasjid, гробницата на Salim Chisti, Panchmahal и други места. Продължава се до Jaipur– Розовият град. Пристигане и настаняване в хотел. Свободна вечер за пазаруване. Нощувка в хотела.
Ден 6 : Jaipur
Сутринта след закуска се посещава AmberFortи ElephantRide (до хълмовете). Raja Man Singh the Rajput, командир на армията на Akbar, построява крепостта-дворец в края на 16и век. Amberе превъзходен пример за Rajput архитектура, разположена на хълм с изглед към морето.
Следобяд. Посещение на Забележителности на град Jaipur. Произходът на красивия град Jaipur може да бъде проследен обратно до оседемнадесети век, до царуването на JaiSinghII, който се възкачва на трона през 1699г. Днес Jaipur въплъщава духа на Rajputana. Въпреки разрастването на оживения метрополис, той все още пази характера и историята, красивия синтез на изминалите години и  модерността. По-известен е като Розовият град, поради широкото използване на розови измазани камъни, рисувани в чест на посещението на Кралица Виктория. Jaipurвълнува душата с неговите огромни крепости, великолепни места, изящни храмове и тучни градини. Основните туристически атракции на Jaipurса City Palace с наложената глоба за колекция от текстил, костюми, оръжеен склад и Hawa Mahalили Palace of the Winds. Maharaja Jai Singh бил велик астроном на своето време. Той построил тук необикновена (и много точна) звездна обсерватория и я наименувал Jantar Mantar.
Нощувка в хотела.
Ден 7 : JaipurDelhi(265км/ около 5 часа)
Закуска в хотела и отпътуване за Делхи. Директен трансфер до международното летище и качване на полета за България.
Цена на екскурзията в Евро на човек в двойка стая при група от мин. 10 човека: 526 EUR
 

 

Минимална група 10 човека. Срок за уведомяване за събрания минимум –15 дни преди датата на опътуване.
Цената включва :
v Запознаване с наш представител на летището
v Посрещане на групата за добре дошли с герлянди от цветя
v Хотелско настаняване за 6 нощувки в двойна стая
v 6 закуски
v Вскички трансфери, разглежданите забележителности и екскурзиите с бус.
v Индивидуален трансфер при пристигане и трансфер при заминаване.
v Екскурзовод на английски по време на разглеждането на забележителностите
v Всички настоящи приложими данъци и ДДС.
Цената не включва :
·        Самолетни билети
·        Обяд и вечеря
·        Входовете за посещаваните обекти
·        Разходи от личен характер
·        услуги, които не са споменати по-горе във включващите разходи