ЮЖНА ИСПАНИЯ (АНАДУЛСИЯ) и МАРОКО 25.09.2012-09.10.2012

Описание

ЮЖНА ИСПАНИЯ (АНАДУЛСИЯ) и МАРОКО
25.09.2012-09.10.2012
 
Маршрут: Гранада - Кордоба - Севиля - Кадис - Фес - Мекнес - Маракеш - казбата Аит Бен Хаду - Агадир - Есауира - Казабланка - рабат - Танжер - Гибралтар
Дати на заминаване: 25.09.2012-09.10.2012
Престой: 15 дни / 14 нощувки
Цена: 1165 евро

Цена: 2,284лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Ден 1 София - Малага
Полет София–Малага. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2 Малага – Гранада – Малага (закуска)
Пътуване до Гранада и пешеходна разходка в историческата част – Катедралата, църквата на Католическите крале, Кметството и др. При възможност (необходима е предварителна резервация) посещение и разглеждане на световноизвестния дворец „Алхамбра”. Нощувка.

Ден 3 Малага – Кордоба - Севиля (закуска)
Пътуване и разглеждане историческия център на Кордоба – катедралата-джамия, синагогата, Алкасара и др. Пътуване до Севиля и панорамна обиколка на града. Разглеждане забележителностите на Севиля, най-красивия град в Андалусия – двореца “Алкасар”, Катедралата, Златната кула, кулата „Хиралда”, парка „Мария Луиса” с пл. „Испания” и др. По желание - разходка с корабче по р. Гуадалкивир. По желание и при възможност посещение на фламенко шоу. Настаняване в хотел и нощувка.

Ден 4 Севиля – Кадис – Тарифа (закуска)
Пътуване до Кадис, най-старият европейски град, основан от финикийците през 1100 г. пр. н.е. Разположен е на атлантическото крайбрежие на Андалусия в Испания. Разглеждане на историческата част на града. Отпътуване за Тарифа. Нощувка.

Ден 5 Кадис – Тарифа – Гибралтар – Фес (закуска и вечеря)
Пътуване с ферибот през Гибралтарския пролив към Африка, през който само 15 км делят Мароко от Испания. Заминаване за Фес – най-старият имперски град, интелектуална, духовна, културна и религиозна столица на Мароко. Пристигайки във Фес, човек вижда, че тук нещата са останали непроменени от векове. Основан през 789 г., минал през различни трудни периоди, градът винаги е съумявал да запази своята духовност. Нощувка.

Ден 6 Фес (закуска и вечеря)
Разглеждане забележителностите на Фес – Еврейският квартал, Кралският дворец (отвън), старата част на града - Голямата Медина (ЮНЕСКО) - истински лабиринт от тесни каменни улички, по които единственото превозно средство е магарето, оживените пазари и традиционните занаятчийници, Университетът - най-старият в Африка, медресето Атарин (известно ислямско училище от началото на ХІV в.), фонтана Нежарин и др. Нощувка.

Ден 7 Фес – Мекнес – Маракеш (закуска и вечеря)
Отпътуване за Мекнес, третата имперска столица на Мароко, наричан още „мароканския Версай”. Градът съществува от Х в., но процъфтява през ХVІІ в. по време на управлението на Мулай Исмаил – могъщ, деен и изключително жесток султан, превърнал го в своя столица, с 25 км крепостни стени, прекрасни порти, градини, джамии, казби и дворци. Построените от него палати е трябвало да съперничат на Версай. Разглеждане забележителностите на града (ЮНЕСКО): Баб ел Мансур (Портата на Завоевателя) – една от най-красивите градски порти в арабския свят, старата част – Медината, Мавзолеят на султан Мулай Исмаил, Казбата на Мекнес и др. Пътуване към Маракеш – един от най очарователните градове в Мароко, вторият старинен имперски град, известен като “Перлата на Юга”. Вечерта ще имате възможност да се потопите в неповторимата атмосфера на големия площад на Медината - Джемаа ел Фна - истинска сцена на един от най-зрелищните спектакли в света, да станете свидетели на представленията на берберски акробати, гълтачи на саби, жонгльори, гадатели, укротители на змии, магьосници и лечители, както и да опитате от многобройните лакомства. Нощувка.

Ден 8 Маракеш – казбата Аит Бен Хаду – Маракеш (закуска и вечеря)
Посещение на казбата Аит Бен Хаду (ЮНЕСКО) , разположена в географския център на Мароко. Това е най-запазената казба в целия атласки район. Намира се в пустинно място на 32 км от главния град в околността Уарзазад. Първоначално градът е бил само казарма. Впоследствие се разширил и заради чудесните природни дадености и атрактивните му сгради край него възникнала една от най-големите снимачни площадки на земята.Тук са „родени” над 1000 филма, много от които днес са в Златния фонд на световното кино, включително „Астерикс и Обелиск”, „Лорънс Арабски”, „Исус от Назарет”, „Един мъж и една жена” и др. Връщане в Маракеш. Нощувка.

Ден 9 Маракеш – Агадир (закуска и вечеря)
Разглеждане забележителностите на Маракеш - джамията Кутубия (отвън), чието минаре е шедьовър на мавританската архитекстура, Медината (ЮНЕСКО), двореца, гробниците на Саадин и др. Свободно време. Отпътуване за Агадир. Нощувка.

Ден 10 Агадир (закуска и вечеря)
През февруари 1960 г. Агадир е бил изцяло разрушен от силно земетресение. Благодарение на волята на младия крал Хасан II, градът е изцяло възстановен и превърнат в един от най-известните морски курорти на Мароко. Агадир има 360 слънчеви дни в годината, т.е. целогодишно. Днес е модерен град с първокласни удобства за туристите, хотели, градски паркове, огромно пристанище (основното риболовно пристанище в Мароко) и голямо летище. Плажът е една от най-основните атракции в Агадир. Простира се на 6 км, със златни пясъци, сини води и има едни от най-удивителните залези. Докато се излежавате на плажа, може да се насладите на заобикалящите гледки. Ако искате спокойствие, може просто да се излежавате под сянката на евкалиптовите дървета, с коктейл в ръка или студена бира. Нощувка.

Ден 11 Агадир – Есауира – Казабланка – Рабат (закуска и вечеря)
На път за Казабланка се спира в колоритния пристанищен град Есауира - малко рибарско селище, с бели улици и къщи със сини капандури. Отпътуване за Казабланка, вторият по големина град в Африка (след Кайро), град на банки, космополитен и шумен, най-модерният и най-големият град в Мароко, основан от португалците. Тук през януари 1943 г. се провежда конференцията, на която Чърчил, Рузвелт и Де Гол вземат решение за военни операции срещу фашистка Германия. Разглеждане забележителностите на града - крайбрежния булевард Корниш, Еврейския квартал, пл. „Мохамед V”, Голямата джамия на Хасан II (отвън), открита от него преживе, послучай 60-ия му рожден ден. Това е втората по-големина джамия в света (след тази в Мека), а минарето й се издига на 210 м и е най-високото религиозно съоръжение в света. От върха му лазерен лъч с дължина 30 км сочи посоката към свещената Мека. Отпътуване за Рабат, административната столица на Мароко, традиционен и модерен град, динамична смесица между древна история и модерна култура. Нощувка.

Ден 12 Рабат (закуска и вечеря)
Много от паметниците и сградите се намират в очертанията на градските стени и носят гордата история на Рабат като столица на кралство Мароко. Разглеждане забележителностите на града - Кралският дворец (отвън), 44-метровата червена каменна кула Хасан, символ на града, Мавзолеят на Мохамед V и др. Нощувка.

Ден 13 Рабат – Танжер (закуска и вечеря)
Отпътуване за Танжер, динамичен пристанищен град с интензивна атмофера. Разглеждане на забележителностите. Свободно време. Нощувка.

Ден 14 Танжер – Гибралтар – Малага (закуска)
Пътуване с ферибот през Гибралтарския пролив към Испания. Гибралтар е на испанска територия, но принадлежи на Великобритания. Това е последната колония, останала на европейска територия, с площ едва 6,5 кв.км. Гибралтар е единственото място в Европа, от което се вижда африканският бряг. Разглеждане на Гибралтар. Стратегическото местоположение и история на Гибралтарската скала са я превърнали в международен символ на сила и издръжливост. Отпътуване за Малага. Нощувка.

Ден 15 Малага – София (закуска)
Полет Малага–София.

Цена: от 1 165 €
Специална цена при пълно плащане до 4 месеца преди датата на пътуване – от 1 140 €
Цена за пенсионери и учащи – от 1 150 €

Цената е за група от минимум 25 туристи и включва:
• транспорт с туристически автобус в Испания и Португалия;
• 3 нощувки със закуски в хотел 3* в Малага;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Севиля;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Тарифа;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* във Фес;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Маракеш;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Агадир;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Рабат;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Танжер;
• 14 закуски;
• 9 вечери;
• туристическа програма в Гранада;
• туристическа програма в Кордоба;
• туристическа програма в Севиля;
• туристическа програма в Кадис;
• туристическа програма във Фес;
• туристическа програма в Мекнес;
• туристическа програма в Маракеш;
• посещение на казбата Аит Бен Хаду;
• туристическа програма в Агадир;
• туристическа програма в Есауира;
• туристическа програма в Казабланка;
• туристическа програма в Рабат;
• туристическа програма в Танжер;
• туристическа програма в Гибралтар;
• водач от туристическа агенция „БУЛКАРТ ТРАВЪЛ”;
• екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:
• самолетни билети с включени летищни такси София–Малага–София - от 270 € (ранното записване и сформиране на група гарантира по-ниски цени);
• доплащане за единична стая;
• входни такси на посещавани по програмата обекти;
• медицинска застраховка.

Задължително се заплащат при окончателното плащане на пакета:
• медицинската застраховка;
• доплащането за единична стая.

Допълнителни изисквания:
• паспорт с валидност минимум 6 месеца след края на пътуването;
• туристи над 65 г. възраст доплащат за медицинска застраховка;
• цената на екскурзията е определена при курс 1 € = 1,956 лв. и 1 щат.дол. = 1,40 лв.;
• записването за екскурзията става след сключване на договор с Туроператора, внасяне на депозит (капаро) в размер на 50 % от пакетната цена и представяне на фотокопие на първите страници на паспорта; окончателното плащане на останалата част от сумата се извършва не по-късно от 45 дни преди пътуването;
• след направена резервация на самолетен билет, цената му се заплаща в срок, според условията на авиокомпанията;
• местата в автобуса/микробуса се заемат по реда на плащане на цялата сума за пътуването;
• при група от 20-24 туристи цената е 1 275 €.

Краен срок за уведомяване при недостатъчен брой туристи – 15 дни преди пътуването.

Туроператорът си запазва правото на промени в програмата и в последователността на изпълнението й.