Чудесата на Индия и Непал, 16-27.03.2013

Описание

Индия и Непал – земи древни и мистични, побрали в себе си над 300 различни народности в уникално съжителство, с невероятна история и богатства. Храмът на любовта Тадж Махал в Агра, Дворецът на ветровете в Джайпур, Червеният форт в Делхи и величествената ступа Буднат до Катманду са само част от многото лица на Индия и Непал, които ще се разкрият пред вас!
 
Гарантирана Група!!!
 
Дата на отпътуване: 16.03 - 27.03.2013

Продължителност: 12 дни/ 10 нощувки

Пакетна цена4399 лева
 
Основни предимства на тази наша програма:
✓ Гарантиран хотелски комфорт – настаняване само в специално подбрани 4* и 5* хотели!
✓ Професионален водач, специализиран за турове в Индия! 
✓ Пълна туристическа информация за двете страни.
✓ Включен Бонус – шоу „Звук и светлина” в Каджурахо!

Цена: 4,399лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания

 

Програма "Чудесата на Индия и Непал"
 
Ден 01, 16 март 2013, събота София – Доха
Отпътуване от София за Доха в 15:50 ч. с полет на катарски авиолинии. Кацане в 23:10 ч. на летището в Доха. Продължителност на полета София – Доха 6 часа и 25 минути.
 
Ден 02, 17 март 2013, неделя Доха – Делхи
Продължение за Делхи в 01:25 ч. Продължителност на полета Доха – Делхи 4 часа. Кацане в Делхи в 07:30 ч. Посрещане и целодневна панорамна обиколка на многобройните забележителности на Стария и Новия град. Делхи е наследник на седем града – столици на седем империи, които са съществували преди него по различно време и чиито останки могат да се видят и днес. Обиколката на Делхи включва гробницата на Хумаюн и посещение на мемориала Радж Гхат – мястото, където е кремиран Махатма Ганди. Обиколка на Новия Делхи с широките и просторни булеварди, кулата Кутуб Минар, храма Лакшминараян, мемориалната арка “Вратата на Индия”, сградите на Президентството и Парламента. Трансфер и настаняване в хотел The Royal Plaza 4 *или подобен. Вечеря и нощувка в хотела.
 
Ден 03, 18 март 2013, понеделник Делхи – Джайпур
Закуска. Преди обед посещение на крепостта Ред Форт в Делхи. Отпътуване с климатизиран автобус за Джайпур /250 км, 6 часа/. Пристигане и настаняване в хотел Fortune Select 5* или подобен в Джайпур. Вечеря и нощувка.
 
Ден 04, 19 март 2013, вторник Джайпур
Закуска. Сутринта фото стоп пред впечатляващата фасада на Двореца на ветровете Хава Махал и продължение до крепостта Амбър Форт с включена езда на слонове до върха на крепостта или алтернативно изкачване с джипове. На връщане към Джаипур фотостоп на красивия Джал Махал – Дворецът на езерото, намиращ се в центъра на езерото Ман Сагар. Следобед панорамна обиколка на Джайпур – “Розовия град”, разглеждане на градския дворец на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, както и типичен за района бижутериен и текстилен търговски център. Вечеря и нощувка.
 
Ден 05, 20 март 2013, сряда Джайпур – Агра
След закуска отпътуване с климатизиран автобус за Агра /250 км, 6 часа/. По пътя разглеждане на древната моголска столица Фатехпур Сикри. Легендарният град е построен от най-великия моголски владетел Акбар в края на ХVІ в. и днес е включен в списъка на ЮНЕСКО. 
Посещение на Тадж Махал - уникалният храм, символ на любовта и един от световните паметници на културата. Той е наричан осмото чудо на света и е най-прекрасното и ненадминато творение на моголската архитектура. За да опише красотата на Тадж Махал Рабиндранат Тагор поетично нарича храма “сълза на лицето на вечността” и “мечта, въплътена в мрамор”. Разглеждане на Агра форт с Перлената джамия и прекрасно съхранените дворци, градини и крепостни стени.
Пристигане и настаняване в хотел Radisson 5* или подобен в Агра. Вечеря и нощувка.
 
Ден 06, 21 март 2013, четвъртък Агра - Каджураху
Закуска. Заминаване за град Джанси със Шатабди Експрес. Продължение за Каджураху с автобус. По пътя спиране в Орча и разглеждане на един от най-красивите средновековни дворцови комплекси в Индия.
Пристигане в Каджураху и разглеждане на Източния комплекс джайнистки храмове, построени през 10 век по време на династията Чандела. Днес запазените храмове са прекрасен пример на индоарийския архитектурен стил Нагара, характерен със своите извити кули и множество скулптури. Стените на храмовете са покрити със сцени от живота на древните владетели, изобразени са различни божества, музиканти, животни, както и множество еротични сцени. Каджурахо е един от безсмъртните символи на Индия, блян за онези, които завинаги са обикнали тази велика страна и нейната култура. Счита се, че храмовете в Каджурахо пресътворяват и благославят жената във всичките й форми, настроения и превъплъщения.
Настаняване в хотел Radisson 4* или подобен. Следва посещение на шоу «Звук и светлина» в Каджураху. Вечеря и нощувка в хотела.
 
Ден 07, 22 март 2013, петък Каджураху - Варанаси
След закуска разглеждане на Западния комплекс храмове с Кандария Махадео - най-големият храм в Каджурахо, най-старият храм Вишванат, храма Читрагупта, посветен на слънчевия бог Сурия Лакшмана и храма Матангешавара.
Трансфер за полет в 13:45 ч за Варанаси. Кацане във Варанаси в 14:35 ч. Следобедна екскурзия до Сарнат /10 км/– свещено място за всички индуси. Именно тук Буда започва своя дълъг път на просветление, изнася първите си проповеди и поставя началото на нова религия – будизмът. Настаняване в хотел Ramada Plaza 5* или подобен. Вечерта, наблюдаване на религиозна церемония на бреговете на свещената река Ганг. Вечеря в хотела. Нощувка.
 
Ден 08, 23 март 2013, събота Варанаси - Катманду
Рано сутринта посрещане на изгрева с лодка по река Ганг и наблюдаване на къпещите се в реката богомолци и свещените клади. Връщане в хотела и закуска. Трансфер до летище за полет в 12:30 ч. за Катманду. Кацане в Катманду в 13:40 ч. Посрещане, трансфер до центъра на града и посещение на площада Дурбар с Храма на Живата Богиня Кумари, Храмовете Каштамандап, Машендранат и др. Настаняване в хотел Hyatt 5* или подобен. Вечеря и нощувка в хотела.
 
Ден 09, 24 март 2013, неделя Катманду
Едночасов полет по желание над Еверест и останалите хималайски първенци – чувството да прелетиш над най-високите върхове на планетата е уникално и божествено. Връщане в хотела и закуска. Следобед екскурзия до древния град Патан, включен в списъка на UNESCO, с разглеждане на площада, храма Кумбешвар, ступите на Ашока, триетажната позлатена пагода и др.
Вечеря и нощувка в хотела.
 
Ден 10, 25 март 2013, понеделник Катманду
След закуска разглеждане на най-величествената ступа в Непал – Сваямбунат и посещение на двете най-религиозни за непалците места – Буднат и Пашупатинат. Следобед екскурзия до историческия град Бактапур (Златната врата, Кралския дворец, пагодата Нятпола). Вечерта връщане в хотела. 
Вечеря в традиционен непалски ресторант с фолклорна програма и нощувка в хотела.
 
Ден 11, 26 март 2013, вторник Катманду - Делхи
След закуска, свободно време и трансфер до летището за полет до Делхи в 16:15 ч. Кацане в Делхи в 17:30 ч. Вечерта трансфер до хотел Lemon Tree 4 * или подобен близо до летището в Делхи. Вечеря и нощувка.
 
Ден 12, 27 март 2013, сряда Делхи – Доха - София
Трансфер до летището за обратен полет на катарски авиолинии до Доха в 04:30 ч. Кацане в Доха в 06:30 ч. Продължителност на полета Делхи – Доха 4 часа. Отпътуване за София в 08:35 ч. Продължителност на полета Доха – София 7 часа. Пристигане на летище София в 14:45 ч. Край на програмата.