Екскурзия Швейцария - страната на Алпите и кристалните езера, 30.08.2013

Описание

Екскурзия Швейцария - страната на Алпите и кристалните езера
 
10 дни в Юнгфрау, Матернхорн, Италианските езера
 
Дата: 30.08.2013
Престой: 10 дни / 9 нощувки
Маршрут: Италианските езера – Лугано – Белиндзона – Люцерн – Интерлакен – Юнгфрау – Берн – Женева – Веве – Монтрьо – Цермат – Матерхорн - Милано
Цена: 1045 лв.

Цена: 1,045лв.
Няма наличност
Изпратете на приятел Оценете продукта Добави в списъка с желания
Програма:

1 Ден: София - Словения
Отпътуване от София от Националния Стадион „Васил Левски” в 08:00 ч. за Словения. Настаняване в хотел в един от многобройните термални курорти в близост до Любляна. Нощувка.

2 Ден: Любляна - Италия - езерната област - Лаго ди Комо
Закуска. Кратка разходка в Любляна. Отпътуване за Италия, за района на италианските езера – „ледените очи на Алпите” с невероятна природна красота тъмносините води се спускат по планинските склонове. Настняване в хотел в района на езерото Лаго ди Комо. Нощувка.

3 Ден: Италианските езера - Лаго Маджоре - Лаго ди Комо
Закуска. Денят е посветен на Лаго Маджоре и Лаго ди Комо - вдъхновение за велики писатели и поети, Ърнест Хемингуей написва тук „Сбогом на оръжията”, а Дикенс остава завинаги влюбен в Изола Бела; тези земи са известни и като „Долината на художниците”. Разходка с корабче по Лаго Маджоре до Боромеовите острови, до Изола Мадре и Изола Белa. Бреговете на езерата пленяват със зелените склонове на Алпите, средиземноморската зеленина и цветните градини, между които се крият елегантни аристократични вили, превърнати в галерии, музеи или луксозни хотели – Вила Федора, Вила Аминта, Вила Джулия. Разходка в Комо, на брега на едноименното езеро, където се докосваме до традиционната лежерна италианска атмосфера и неизменното dolce vita... Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден: Лугано - Белиндзона - Люцерн
Закуска. Отпътуване за Швейцария – страната на шоколада, часовниците,банкерите и чистотата, уникална с колорита на кантоните си, със своите четири официални езика, с толерантността си, дом на велики умове – на Ленин, Айнщайн, Троцки. Разглеждане на Лугано. Продължаваме към Белиндзона, „вратата към Алпите”, предлагаща очарованието на средновековен ломбардски град в подножието на Алпите, известна със средновековните си замъци, част от съкровищницата на Юнеско. Следобед продължаваме към Люцерн, наречен „град на светлините”, напомнящ ни за страната на приказките с покрития си дървен мост и Водната кула. Туристическа програма в Люцерн – площада на лебедите, Капелбрюке, Монумента на Лъва. Свободно време. Настаняване в хотел в района на Люцерн. Нощувка.

5 Ден: Люцерн - Интерлакен - Юнгфрау
Закуска. Отпътуване за Интерлакен, разположен покрай най-чистите швейцарски езера Тун и Брийнц, откъдето със зъбчата железница ще се изкачим до забележителния Юнгфрау, по пътя ни очакват най-недостъпните водопади в Европа. Следобед разходка в Интерлакен. Връщане в хотела. Нощувка.

6 Ден: Берн - Женева
Закуска. Отпътуване за Берн, столица на Конфедерацията, старинен романтичен град, чиито център е оформен от дълги 6 км аркади. Пешеходна разходка под аркадите, които ни отвеждат до многобройни цветни фонтани, разказващи историята на града, парламента със символите на страната, катедралата Св. Винсент, чиято кула е най-високата в страната, Баренплац и Баренграбен, където ни очакват мечките - емблеми на града. Продължаваме за Женева, космополитна и цветна, столицата на мира… Туристическа програма в Женева: кея и моста Монблан, английската градина с известния цветен часовник, островчето на Русо, катедралата „Сен Пиер” и старата част на града.
Разходка с кораб по Женевското езеро – неповторими гледки към живописните паркове и градини, дворци и аристократични вили, както и към Централните Палати на Световните организации. Свободно време в Женева. Опитайте фондю със сирена или раклет. Нощувка в Женева/ Лозана.

7 Ден: Езерото Леман - Веве - Монтрьо - Замъка Шийон - Теш
Закуска. Посещение на Олимпийския парк и музей в Лозана. Разходка в Лозана. Живописно пътуване по бреговете на Женевското езеро и през приказната панорама на Алпите. Разглеждане на малкото градче Веве и Монтрьо- аристократичен курорт, където в елегантните си вили идват артистични знаменитости и наследници на благородните фамилии. Продължаваме към замъка „Шийон”, издигащ се на огромна скала
на брега на Леман, отвеждащ ни към дните на мрачното Средновековие, днес - най-посещаваната туристическа атракция по бреговете на езерото, възпят в творбите на Байрон, Русо и Шели. Настаняване в хотел в района на Теш, отправна точка за курорта Цермат и Матерхорн.

8 Ден: Цермат - Матерхорн - Милано
Закуска. Със зъбчата железница се изкачваме до известния курорт Цермат, традиционно швейцарско градче с дървени къщички. Оттам по желание можем да стигнем с лифт до Матерхорн – впечатляващо пътуване в сърцето на Алпите! Продължаваме за Италия. Настаняване в хотел в Милано. Свободно време. Нощувка.

9 Ден: Милано - Опатия
Закуска. Разглеждане на Милано – Замъка Сфорца, Миланската катедрала, Галерията „Виктор Емануел” и оперния театър „Ла Скала”. Свободно време за разходка. Отпътуване за Хърватската ривиера. Настаняване в хотел в Опатия. Възможност за организирана вечеря. Нощувка.

10 Ден: Опатия - България
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Цената включва:
  • 9 нощувки със закуски в хотели 3* - две в района на езерата, две в Люцерн, по една в Словения, Женева/ Лозана, Теш, Милано
  • и Опатия
  • транспорт с лицензиран автобус 3* (климатик, видеосистема, минибар)
  • екскурзовод на български език
Цената не включва:
  • железница до Юнгфару - 160 CHF, железница до Цермат - 16CHF, лифт до Матерхорн - 60CHF
  • входни такси и допълнителни мероприятия
  • допълнителна медицинска застраховка с покритие 5000 евро - 10 лв., над 65 г. – 15 лв., над 70 г. – 20 лв.; над 75 г. - 30 лв.